Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
BABIČČINY SKVĚLÉ - OPÉKANÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY

BABIČČINY SKVĚLÉ - OPÉKANÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

Suroviny na jednu porci: 5-6 kusů středních brambor, sůl, 2 stroužky oloupaného česneku, slunečnicový olej, (Je dobré přidat o 1-2 brambory víc, protože musíme počítat s neodolatelným uzobáváním při opékání).

Postup přípravy

Tento snadný způsob úpravy brambor, který úspěšně připravuje v naší rodině babička, je velmi vhodný nejen v podobě přílohy k masu, ale i skvěle chutná jako samostatný pokrm.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

Potřebné ingredience

Porce na 1 osobu: 100 ml vody, 100 g hladké mouky, špetka soli, tenký plátek másla nebo trochu oleje na omaštění hotových noků (tuk ale přidávat nemusíme, záleží na tom, k čemu nočky budeme podávat).

Postup přípravy

U těchto nenáročných nočků je především výhodná blesková příprava a minimum ingrediencí. Velmi dobře se uplatní jako příloha teplé, vlažné i studené při nespočetných variantách…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU

PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU

Potřebné ingredience

Suroviny: Rajská jablíčka-podle počtu porcí. Suroviny na náplň: 1-2 polévkové lžíce velkozrnné rýže určené na saláty (1-2 PL rýže do jednoho rajčete), olej, sůl, 1 stroužek česneku, petržel, bazalka. Suroviny-šťáva na podlití: 1 deci rajské šťávy, ½ deci vody, pár kapek oleje, sůl.

Postup přípravy

Rajčátka naplněná rýží a zapečená v troubě nejvíc chutnají, když jsou trochu zaležená a výborná jsou zastudena. Dají se konzumovat nejen jako příloha k hlavnímu chodu, ale i…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KŘEHKÝ LANGOŠ

KŘEHKÝ LANGOŠ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 ml vlažného mléka, 100 ml vlažné vody, 1 vrchovatá polévková lžíce zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, 1 celé vejce, 20 g čerstvého droždí, 1 čajová lžička oleje, 1 špetka soli, 1 špetka cukru na kvásek. Na potření a dozdobení jsou možné různé slané i sladké varianty: Slaný česnekový nálev-kečup-zakysaná smetana-tatarská omáčka-strouhaný sýr-nebo džem-marmeláda-povidla-ovocné omáčky-dochucená zakysaná smetana-šlehačka-strouhaná čokoláda-granko-nutela…

Postup přípravy

Receptů na tohle báječné jídlo z kynutého těsta je bezpočet. Dlouho, předlouho jsem ale hledala recept na ten pravý stánkový langoš - měkký, ale křehký a křuplavý zároveň.…

Zobrazit více...

Kategorie