BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

Potřebné ingredience
Porce na 1 osobu: 100 ml vody, 100 g hladké mouky, špetka soli, tenký plátek másla nebo trochu oleje na omaštění hotových noků (tuk ale přidávat nemusíme, záleží na tom, k čemu nočky budeme podávat).
Postup přípravy
Postup:
Osolenou vodu necháme dojít k varu a do ní naráz vysypeme mouku, kterou mícháme na mírném plameni, dokud se neodlepí od stěn kastrolku.
Horké těsto vyklopíme na pracovní desku, malou chvilinku necháme vychladnout.a ještě teplé ho půl minuty zpracováváme. Vytvoříme dlouhé, tenčí válečky a ukrajujeme kousky dle zvolené velikosti.
Výhoda je ta, že noky můžeme zamrazit, nebo je nechat uložené v ledničce klidně do dalšího dne. Je nutné doplnit, že nakrájené nočky pak ještě vaříme v mírně osolené vodě. Jak vyplavou, jsou hotové a necháme je v cedníku okapat. Trošku je kvůli slepení můžeme promastit olejem nebo máslem-záleží, k čemu je budeme podávat.
Přeji dobrou chuť.

Pohled na 3 menu s přílohovými noky: Hrášek se slaninou, masové kostky ve vlastní šťávě a kapustové pyré s vypraženou slaninou-dobrou chuť.

Postup-jakmile se těsto odlepuje od stěn, kastrolek odstavíme.

Horké těsto vyklopíme na desku.

Z těsta vytvoříme dlouhé a tenčí válečky. I když se těsto moc nelepí, podsypat ho jemně moukou můžeme.

Válečky nakrájíme na zvolenou velikost, v našem případě na drobnější tvar.

Neodmyslitelná slanina.

Nočky s hráškem a slaninou chutnají jak vlažné, tak i studené.

Noky s kapustovým pyré a vypraženou slaninou jsou výborné teplejší.

Nočky jsou vynikající i s masovými kostkami ve vlastní šťávě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu












