Koprová omáčka
Potřebné ingredience
1/2 l mléka
1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
40 g hladké mouky
5 lžic kopru
sůl, ocet
Postup přípravy
1. Dáme vařit mléko do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu…
Smažený hermelín v bramborákovém těstíčku
Potřebné ingredience
4x hermelín (100g)
hladká mouka
bramborákové těsto
olej
Postup přípravy
Hermelín podélně rozřízneme, obalíme v mouce, bramborákovém těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Podáváme s různě upravenými…
Opečené brambory s česnekem
Potřebné ingredience
brambory
česnek
máslo
libovolné koření podle chuti
možno přidat sýr
plátek šunky
Postup přípravy
Brambory se slupkou řádně omyjeme,rozkrojíme podélně na půl,na vrch nařežeme několika libovolnými řezy a do nich vložíme plátky česneku,brambory okořeníme podle chuti a pečeme na…
Žampiónové lívance
Potřebné ingredience
250 g hrašky (bezlepkové a bezvaječná těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách)
250 ml vody
1 velká cibule nebo pórek
100 g žampionů
olej na smažení
Postup přípravy
1. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.
2. Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které…