**Omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat**
Potřebné ingredience
*zralá rajčátka sladší chuti (tak cca 9 větších) *1ks větší cibule* *1ks stroužek česneku (větší)* *oregano* *sůl* *pepř (čerstvě mletý)* *vegeta bez glutamanu* *olivový olej (vynikající je i olej ze sušených rajčat)* *rajčatový protlak (nejlépe v tubě např.bio z dm-drogerie)* *parmazán* *čerstvá bazalka na ozdobu* *těstoviny* *pokud bude třeba malinko třtinového cukru*
Postup přípravy
**Suroviny použité v receptu vystačí zhruba na 4 porce**
1) Rajčata si spaříme v míse vřelou vodou a necháme cca 15min. stát, potom je oloupeme, nakrájíme na drobné…
**Cuketa v sýrovém těstíčku**
Potřebné ingredience
*1ks středně velké spíš mladší cukety* *4 vejce* *100g tvrdého nastrouhaného sýra (já použila goudu)* *4 lžíce hl.mouky* *sůl, troška vegety bez glutamanu* *špetka pepře* *olej na smažení*
Postup přípravy
1) Cuketu omyjeme, případně oloupeme,pokud má tvrdší šlupku, potom nakrájíme na cca 0,5cm kolečka, z obou stran posolíme a necháme na talíři stát, dokud nepustí vodu (klidně i 3/4…
**Zapečené smetanové brambory s bylinkami a sýrem*…
Potřebné ingredience
*oloupané syrové brambory* *jarní cibulka s natí (nebo cibulka bez natě)* *slunečnicový olej* *čerstvá petrželka, celerová nať, libeček, rozmarýn apod.* *sůl* *čerstvě mletý pepř* *vegeta bez glutamanu* *balení kvalitní smetany na šlehání* *sýr na finální zapečení (např.gouda)*
Postup přípravy
1) Nejprve rozpečeme remosku (tedy zapneme prázdnou). Dle počtu strávníků a velikosti remosky okrouháme brambory a nakrájíme na tenoučké plátky. Ty vsypeme do větší mísy. Dále…
**Zapečené brambory s lilkem a mozzarelou - pečené v…
Potřebné ingredience
olivový olej,slunečnicový olej,menší lilek,červená cibulka (můžete použít i žlutou),stroužek česneku,pár plátků kvalitní šunky (nemusíte u bezmasé verze použít),1 balíček mozzarely, 10dkg aidamu,nebo jiného sýra na strouhání,sůl,pepř,vegeta bez glutamanu, oregano,smetany na vaření, čerstvá kapie (nebo jiná paprika)
Postup přípravy
Postup:Lilek si nakrájíme na kolečka, posolíme a dáme vypotit. Potom otřeme ubrouskem a restujeme na pánvi v olivovém oleji posypaný oreganem,až povolí a trošku zezlátne. Lilek…