Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové vafle

Cuketové vafle

Potřebné ingredience

120g jemně strouhané cukety, 100g špaldové mouky, 1 lžička PP, 1 vejce, 30g oleje, 25g jogurtu nebo zakysané smetany

Postup přípravy

Smícháme cuketu, vejce, jogurt, olej, nakonec mouku s PP. Pečeme vafle. Lze podávat nasladko i naslano.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky se špenátovou omáčkou

Halušky se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

bramborové halušky (strouhané brambory, vejce, sůl, mouka), cca 200-250g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, hrst parmazánu, olej, 1 šlehačka, čerstvý kozí sýr - cca 250g

Postup přípravy

Na oleji orestujeme česnek, přidáme špenát a necháme rychle zavadnout. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a chvilku povaříme, přidáme parmazán a asi polovinu kozího sýru .…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Potřebné ingredience

brokolice (asi z 1 malé), 2 nastrouhané mrkve, sůl, pepř, bylinky, česnek, strouhanka, špaldová celozrnná mouka, 2 vejce, 150-200g strouhané goudy, olej

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v páře ne úplně doměkka, poté nasekáme - část nahrubo, část rozmixujeme s vejcem. Ze všech surovin uděláme hmotu, kterou zahustíme dle potřeby, aby šly dělat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněná sýrová placka

Plněná sýrová placka

Potřebné ingredience

100g vody, 200g mléka, 5g sušeného droždí, cukr nebo sladěnka, 410g hladké mouky, 5g oleje, 15g másla, 8g soli. Náplň: 550g směsi sýrů (zde gouda, mozzarella tvrdá i měkká, parmazán, 50g měkkého másla, 1 vejce (použít cca polovinu na náplň, polovinu na potření). Na potření: zbytek vejce, asi 3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme 30 - 60 min. kynout. Rozdělíme na 3 části, z každé vyválíme slabou placku, na kterou naneseme náplň (smíchání všech ingrediencí) a necháme volné…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Potřebné ingredience

asi 1kg brambor, 1 lžička mletého koriandru, sůl, pepř, petrželka, 250g zakysané smetany

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a vmícháme vše ostatní. Podáváme jako přílohu.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celerovo-bramborové noky

Celerovo-bramborové noky

Potřebné ingredience

Těsto: 400g celeru, 400g brambor, 50g parmazánu, 1 vejce, sůl, pepř, hladká a celozrnná pšeničná mouka dle potřeby. Hrst sekaných vlašských ořechů, hrst dýňových semínek, šalvěj (popřípadě jiná bylinka), máslo, pepř, cca 200g brynzy

Postup přípravy

Celer nakrájíme na kousky a upečeme doměkka. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Teplý celer rozmixujeme na pyré, brambory nastrouháme. Z ingrediencí vypracujeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrnové kari

Cizrnové kari

Potřebné ingredience

cca 200g suché cizrny (předem uvařené), plechovka rajčat, plechovka kokosového mléka (cca 400g), asi 150g koktejlových rajčat nebo cherry,1 stroužek česneku, kari, skořice, kurkuma, mletý koriandr, olej, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme koření a drcený česnek, přidáme plechovku rajčat, cizrnu a kokosové mléko. Necháme zprudka vařit do zredukování tekutiny. Nakonec přidáme na kousky nakrájená…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bílkové placičky

Bílkové placičky

Potřebné ingredience

asi 5 bílků, 200 - 250g strouhaného sýru, trochu strouhanky (asi malá hrst), sůl, pepř, sušený česnek, petrželka, velká hrst jemných vloček

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do sněhu se solí, přimícháme ostatní suroviny, aby vzniklo husté těsto. Necháme chvíli odstát a smažíme na lívanečníku placičky.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s ricottou

Špagety s ricottou

Potřebné ingredience

500g špaget, 500g ricotty, 130g mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 kus světlého pečiva (cca 70g), 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové kůry, hrst petrželky

Postup přípravy

Kousky pečiva upečeme na 160°C asi 7 - 8 min., poté nahrubo rozmixujeme. Ve woku rozehřejeme máslo a olej, přidáme nasekaný česnek, na mírném plamenu smažíme do změknutí, poté…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Noky s houbovou omáčkou

Noky s houbovou omáčkou

Potřebné ingredience

Noky: brambory vařené ve slupce, nastrouhané, vejce, sůl, hladká mouka, celozrnná pšeničná mouka. Omáčka: 250g hnědých žampionů nebo lesních hub, sádlo, kmín, 1 lžíce citrónu, 1 šlehačka, petrželka, sůl, pepř, bobkový list, ev. 1 lžička solamylu

Postup přípravy

Z ingrediencí na noky vypracujeme těsto a uděláme malé noky, které uvaříme v osolené vodě. Na omáčku orestujeme na sádle bobkový list, kmín a houby, přidáme citrón a chvíli vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie