Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrna s ricottou

Cizrna s ricottou

Potřebné ingredience

Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny se žampiony a cuketou

Těstoviny se žampiony a cuketou

Potřebné ingredience

těstoviny, cuketa, žampiony, zakysaná smetana, sůl, pepř, petrželka, olivový olej, ev. parmazán

Postup přípravy

Na oleji orestujeme zprudka žampiony, poté přidáme kousky cukety a necháme také opéct (musí zůstat křupavá). Nakonec přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a smícháme s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto s ricottou

Pesto s ricottou

Potřebné ingredience

2 - 3 sardelky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce zelených oliv, 2 stroužky česneku, trocha chilli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 - 5 naložených sušených rajčat, 2 lžíce parmazánu, 1 ricotta, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Plátky česneku opékáme na oleji, přidáme sardelové řezy a chilli. Po chvíli přidáme olivy, kapary, rajčata a protlak, jen krátce zarestujeme. směs rozmixujeme, přidáme ricottu,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celozrnné mrkvové noky (příloha)

Celozrnné mrkvové noky (příloha)

Potřebné ingredience

70g polohrubé mouky, 50g špaldové celozrnné mouky, 2 vejce, 5 - 10ml vody, 1/4 lžičky soli, 50 - 70g jemně strouhané mrkve

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, necháme odležet, vaříme v osolené vodě 5 - 10min.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

400g bílého pečiva, 2 - 3 vejce, 130 - 150g hrubé mouky, 250ml mléka, sůl, petrželka

Postup přípravy

Pečivo nakrájet na kostičky a nechat v troubě proschnout, poté namočit částí mléka. Zbytek mléka smíchat s moukou, žloutky a solí, vzniklé těsto nalít k pečivu. Přidat petrželku a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketovo-rýžový koláč

Cuketovo-rýžový koláč

Potřebné ingredience

300 - 350h strouhané cukety, 200g vařené rýže, 150g strouhaného sýru (ementál, gouda, eidam), 2 vejce, sůl (asi 1/2 lžičky), pepř, bylinky, máslo na vymazání

Postup přípravy

Smícháme cuketu, rýži, sýr, žloutky, koření a bylinky. Nakonec zamícháme sníh z bílků. V troubě v pekáčku necháme rozpustit máslo do světle hnědé barvy, směs natřeme v nižší…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený květák s jogurtem

Zapečený květák s jogurtem

Potřebné ingredience

1 menší květák, 300 - 400g jogurtu, 4 vejce, sůl, pepř, sušený česnek, 100 - 150g strouhaného ementálu, 2 hrsti mraženého hrášku, hrst petrželky, asi 3 lžíce zakysané smetany (nemusí být). Máslo a strouhanka na pekáček

Postup přípravy

Květák uvaříme v páře do poloměkka, rozebereme na růžičky. Smícháme jogurt, smetanu, vejce, koření, 1/2 sýru, hrášek a petrželku. Do směsi přidáme květák a promícháme. Nalijeme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květáková směs na kari

Květáková směs na kari

Potřebné ingredience

1 květák, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari, 1 lžička drceného kmínu, 2 hrsti mraženého hrášku, sůl, pepř, asi 100ml šlehačky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kari, přidáme růžičky květáku a mícháme, aby se směsí obalily. Přidáme sůl, pepř, kmín, chvíli restujeme. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny s květákem a gorgonzolou

Těstoviny s květákem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

250g těstovin, 1/2 květáku, 150 - 200g gorgonzoly, 100ml plnotučného mléka, 2 vejce, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Růžičky květáku vaříme asi 5 min. v páře, necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zapékací misku vymažeme olejem, dáme 1/2 těstovin, na to květák a navrch…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený květák se žampiony a cuketou

Zapečený květák se žampiony a cuketou

Potřebné ingredience

1 květák, kousek cukety (1 malá), 150 - 200g žampionů, 4 vejce, sůl, drcený kmín, 2 lžíce másla (+ na vymazání), sterilovaný hrášek, 2 hrsti strouhanky (+ na vysypání), petrželka

Postup přípravy

Květák uvaříme v páře do poloměkka, rozebereme na růžičky. Smícháme kousky cukety, květák, plátky žampionů, strouhanku, rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, sůl, kmín a petrželku…

Zobrazit více...

Kategorie