Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli
Postup přípravy
Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …
Pita chleba
Potřebné ingredience
520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej
Postup přípravy
Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…