Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Keks z ovsených vločiek

Keks z ovsených vločiek

Potřebné ingredience

360g hladkej múky 240g ovsených vločiek 160g práškového cukru 240g tuku(Hera) 1 lyžičku kypriaceho prášku 2 vajcia štipka soli 2 vaniklové cukry na potretie vajce alebo mlieko

Postup přípravy

Vločky posekáme alebo pomelieme na mlynčeku. Do múky poskáme tuk, pridáme cukor vločky PDP a vajcia Cesto dobre vymiesíme rozvaľkáme a povykrajujeme keksy ktoré poukladáme na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilková srdíčka

Vanilková srdíčka

Potřebné ingredience

hladká mouka 300g cukr moučka 80g máslo 200 g mleté vlašské ořechy 50g žloutek 2ks vanilková pasta 2ml vanilkový krém máslo 250g cukr moučka 100g vanilková pasta 3vl rybízová marmeláda a citrónová poleva

Postup přípravy

S uvedených surovin vypracuji těsto a nechám přes noc v lednici. Vykrájím kolečka a upeču na 180 C cca 10min.
Vyšlehám vanilkový krém a slepuji vždy dvě srdíčka k sobě, vršek…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky "Polopatě"

Perníčky "Polopatě"

Potřebné ingredience

325g hladké mouky, 100 - 125g cukru, 1 lžička sody, 1 malá lžíce kakaa, perníkové koření skořice, 25g másla, 50g medu, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny prosyjeme, přidáme vejce a rozehřáté máslo s medem (zchladlé na pokojovou teplotu). V robutu vypracujeme těsto, poté dopracujeme ručně (důležité pro hladký povrch),…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví z bílého vína

Cukroví z bílého vína

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 300g másla, 6 lžic bílého vína. Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Zpracujeme mouku, máslo a víno. Necháme v lednici odležet. Vyválíme 0.5cm plát a vykrajíme tvary. Upečeme na 170 - 180 stupňů, asi 8 - 10 min. Horké obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medová kolečka

Medová kolečka

Potřebné ingredience

Těsto: 140g krupicového cukru, 80g medu, 2 vejce, 1 lžička sody, 80g zúženého tuku, 350g hladké mouky. Krém: 400g mléka, 90g polohrubé mouky, 60g cukru, 100g másla. Čokoláda navrch.

Postup přípravy

Za stálého míchání zahříváme cukr, med, vejce a sodu, cca 5 min. Poté přidáme tuk a mícháme do rozpuštění. Směs necháme vychladnout a v robutu zpracujeme s moukou. Necháme v…

Zobrazit více...

Kategorie