SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Na těstíčko-trochu hladké mouky, vody, piva, soli, 1 vejce (nemusí být). Do náplně podle počtu květů- kousky mozarelly a řezy sardelových filetek. Ke smažení-olej. Na přílohu-čerstvý zeleninový salát, plátky rajčat.
Postup přípravy
Postup práce:
V misce si předem připravíme hustší těstíčko, které na 30 minut vložíme do ledničky.
Čerstvě utržené květy vložíme na okraj talířku, stopkami do středu, které…
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.
Postup přípravy
Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C.…
KUŘECÍ SALÁT se zeleninou a dressingem
Potřebné ingredience
Ingredience pro 2 osoby: 1 kus vařeného, nebo pečeného kuřecího stehýnka (prsíček), 5 listů hlávkového salátu, nejlépe ledového, ½ syrové feferonky, 1 červenou papriku-kápii, ½ stonku řapíkatého celeru (nemusí být) 100 g plátkového sýru (výborný je uzený-z toho 3 plátky na ozdobu). Ingredience na dressing: 1 PL majonézy, 1 kapka olivového oleje, šťáva z půlky citronu, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Všechny ingredience nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy a zamícháme s dressingem, který jsme předem připravili z předepsaných surovin.
Podle chuti vše dosolíme.…