Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

0.0
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.

Postup přípravy

Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C. asi 60-70 minut.
Moučník,se nevyklápí a porcuje se přímo ve formě, protože je velmi jemný a křehký.
Konzumuje se vlažný, pokud kousek zůstane, uloží se do ledničky-vychlazený je také výborný.
Dobré pochutnání.

Dovětek: Na francouzský delikátní „Clafoutis“ koláč existuje mnoho receptů s různým ovocem, pro ten náš byly použity hrozny.
Protože je těsto řidší konzistence, během pečení se nafoukne-konečný výsledek je ale nakonec patrný na přiložených obrázcích.

Jemný a delikátní francouzský „Clafoutis“ koláč.

Pro toto pečení byly zvolené hrozny.

Moučník je nejlepší ještě vlažný.

Je tak křehoučký, že se krájí přímo ve formě.

Uchovává se v ledničce, vychlazený je také moc chutný.

Jemné pocukrování určitě není na škodu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie