Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
*** Katův šleh

*** Katův šleh

Potřebné ingredience

750gvepřové kýty může být kuřecí,podle mě je ale kýta lepší worcestrová omáčka, sterilizovaná sklenka kápie sterilizované okurky, jakákoli ostrá hořčice, ostrý kečup, cibule, feferonka, pepř, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky asi 750g, přidáme 2 velké lžíce dijonské hořčice (nebo plnotučné),
2 lžíce oleje, pepř, sůl, asi 1 a půl lžíce worcestrové omáčky. Smícháme. Pak…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PLNĚNÉ KUŘECÍ ŘÍZKY

PLNĚNÉ KUŘECÍ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky špetka soli 4 stroužky česneku hořčice 4 plátky slaniny 1 vejce strouhanka 4 plátky debrecInky hladká mouka

Postup přípravy

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny.
Přehneme, upevníme jehlou na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
*** PLNĚNÉ KUŘECÍ PALAČINKY

*** PLNĚNÉ KUŘECÍ PALAČINKY

Potřebné ingredience

Na palačinky- 3 dcl mléka, 2 dcl vody, 1 dcl oleje, 2 vejce, 20 dkg hladké mouky, špetka soli Náplň- 1 větší kuřecí prso, 1 malá sklenička zeleninového leča, kečup, sůl a kari koření Na zapečení- strouhaný sýr a trochu kečupu

Postup přípravy

Náplň- maso nakrájíme na nudličky, osolíme a posypeme kari kořením a osmahneme. Přidáme lečo a podusíme, ochutíme trochou kečupu a dusíme tak aby směs nebyla moc řidká. Podle…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CITRONOVÁ POLEVA NA CUKROVÍ

CITRONOVÁ POLEVA NA CUKROVÍ

Potřebné ingredience

200 g cukr (moučka) lžíce voda (horká) 2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy

Prosátý moučkový cukr zalijeme horkou vodou a citronovou šťávou a mícháme do zhoustnutí.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová polokoule

Jahodová polokoule

Potřebné ingredience

NA TĚSTO 3 vejce, 100 g hladké mouky, 80 g pískového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g jahodové marmelády NÁPLN 500 g měkkého tvarohu, 250 g jahod, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** KŘEHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

*** KŘEHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

těsto: 3 1/3 hrnku hl. mouky, 1kostka rostlinného tuku, 2 vejce, 1/2hrnku cukru, 1/2 PDP, náplň 3-5 jablek podle velikosti, skořice a cukr na ochucení

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden přeneseme na mírně vymazaný plech, posypeme strouhanými jablky se skořicí a cukrem. Když jsou jablka hodně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** tvarohový koláč z kalendáře

*** tvarohový koláč z kalendáře

Potřebné ingredience

Těsto: 6vajec, 240g práškového cukru, 1 lžíci vody, 240g hrubé mouky, 1/2 PDP Náplň: 500g tvarohu, 250g másla, 150g práškového cukru, 1vanilkový cukr, citron. kůra

Postup přípravy

Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem a vodou, přidáme mouku s PDP a nakonec sníh. Zlehka promícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu


Náplň: všechny suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DONUTY S ČOKOLÁDOU

DONUTY S ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

500g hl.mouky, 1 kostku kvasnic,150ml mléka,80g cukru,3 lžíce másla,2 žloutky,sůl.

Postup přípravy

Necháme vykynout těsto a rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujeme kolečka s menším ještě uprostřed. Na teplém místě necháme ještě přikryté kynout asi 20 minut a smažíme v…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Selská bašta

Selská bašta

Potřebné ingredience

500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a
kmínem do měkka.

Zobrazit více...
DORTY
***Vyzkoušený marcipán

***Vyzkoušený marcipán

Potřebné ingredience

200g sušeného mléka polotučného, 200g moučkového cukru, trochu oleje, 1lžíce medu, 1bílek, trochu hořkého mandlového aroma, trochu vody

Postup přípravy

Cukr a mléko důkladně prosejeme, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v tvárnou hmotu. Z vodou opatrně aby hmota nebyla moc řídká. Nakonec obarvíme gelovou barvou. mléčná…

Zobrazit více...

Kategorie