Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem

Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem

Potřebné ingredience

vepřová panenka, 20 dkg sušených švestek, máslo, 1-2 dcl bílého vína, 1 dcl sladké a 1 dcl kysané smetany, 3 cl slivovice, olej- nejlépe olivový

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší špalíčky, do nich pak udělat kapsičku a naplnit - švestka, kousek másla. Osolit, opepřit a dát usmažit na olej(nemusí ho být moc, z masa…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkové řezy od Zdeničky

Perníkové řezy od Zdeničky

Potřebné ingredience

1 vejce, 50 g tuku (Hera), 1 deci mléka, 150 g krystalu, 2 lžíce medu, 1 kávová lžička sody bicarbony = svařit za stálého míchání 2 minuty.

Postup přípravy

450g hladké mouky smícháme s horkou směsí, rozvážíme na 4 díly. Obrácený plech potřeme silně sádlem a pocákáme vodou, lehce nahřejeme a dáme na něj plát těsta - stejný rozměr plát…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mls z BE BE sušenek

Mls z BE BE sušenek

Potřebné ingredience

2 balení BeBe sušenek (1 mléčné a 1 kakaové)
1 sáček vanilkového pudingu
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžícecukru
1,5 hrnečku vody
200 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
1 žloutek
dle potřeby alobal

Postup přípravy

Z vody, vanilkového pudingu, vanilkového cukru a cukru uvaříme kaši a dáme ji vychladit. Do zcela vychladlé kaše zašleháme Ramu a žloutek. Střídavě mažeme bílou a tmavou sušenku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírovky

Kefírovky

Potřebné ingredience

1,5 hrnečku pískového cukru
2-3 hrnečky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžíce jedlé sody
0,5 hrnečku oleje
1 kelímek kefíru
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
3 lžíce mléka
3 lžíce rozpuštěné Rama Creme Bonjour máslová pochoutka

Postup přípravy

Pískový cukr, mouku, kakao, jedlou sodu, olej, kefír promícháme v míse a nalijeme na vyšší vymazaný plech a pečeme ve středně horké troubě asi 30 minut. Ještě horké polejeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Harlekýn

Harlekýn

Potřebné ingredience

14 dkg krystalového cukru,
3 vejce
2 lžíce kakaa
4 lžíce horké vody
7 dkg hrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
3 dkg hladké mouky
3 dkg Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
1 hrneček mléka
10 dkg Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
10 dkg moučkového cukru
3 dkg kakaa
na ozdobení hořká čokoláda + šlehačka

Postup přípravy

Cukr, žloutky, kakao a horkou vodu vyšleháme, přidáme hrubou mouku s práškem do pečiva. Po lžících a pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vynazané vysypané formy a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banány v županu

Banány v županu

Potřebné ingredience

1 balení mraženého lístového těsta, 10 ks menších banánů, 1 vejce, trochu krystalového cukru

Postup přípravy

Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na obdelníky tak velké, abychom obalili oloupaný banán. Na každý obdélník položíme banán, trochu přisladíme cukrem a pevně těstem obalíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skotský jablečný páj

Skotský jablečný páj

Potřebné ingredience

* NÁPLŇ: 5 velkých jablek, 190 g cukru krupice, asi 60 ml studené vody, 2 lžíce citrónové šťávy, větší špetka soli, 50 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce másla, 2 lžíce skotské whisky (nebo rumu). * TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, ¼ lžičky soli, 1 lžíce cukru, ½ kostky másla (Hera), ½ kostky tuku (Omega), 1 vejce, 1 lžíce octa, asi 60 ml studené vody.

Postup přípravy

Ideální je koláčová forma o průměru 30 cm, 4 cm vysoká, ale je možné použít i rozvírací dortovou formu (otevírat až po úplném vychladnutí)

Nejdřív oloupat jablka, zbavit je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÁ PUDINKOVÁ POCHOTKA.

JABLEČNÁ PUDINKOVÁ POCHOTKA.

Potřebné ingredience

¾ kg jablek, ¼ l vody, 2 pudinky rozmíchat ve ¼ l vody, 6 lžíc cukru

Postup přípravy

Jablka rozvaříme ve ¼ l vody. Pudinky rozmícháme ve ¼ l vody a se 6 lžícemi cukru. Vlijeme do jablek a vaříme asi ještě 10 minut.
Masu vlijeme do formy vyložené…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborová

Bramborová

Potřebné ingredience

uvařené brambory (podle počtu lidí)
20 dkg slaniny na malý pekáč
40 dkg slaniny na velký pekáč
solamyl
1 vejce
podravku
koření
může být i trochu česneku

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí a oloupání nastrouháme na hrubo, přidáme trochu solamylu vejce, podravku, různé koření dle chuti a můžeme přidat i česnek (nemusí být)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hokejová buchta

Hokejová buchta

Potřebné ingredience

na těsto:
4 celá vejce
25 dkg cukru
1dcl oleje
1 dcl mléka
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

do těsta:
1/2 mléka
vanil. puding

na polití:
2 zakysané smetany
cukr (trošku)
skořici

Postup přípravy

vejce s cukrem ušleháme a pak přidáme ostatní přísady vše zamícháme, vylijeme na pekáč a ještě nepečeme.

Uvaříme vanil. puding z 1/2 l mléka a horký vlijeme "cik-cak" do…

Zobrazit více...

Kategorie