JEN TAK PRO RADOST
Potřebné ingredience
PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Vanilkovo-citronový korpus, krém šlehačkovo-tvarohový s přidáním višňového smetanového jogurtu + krém ganache z bílé čokolády na pomazání celého dortu, cukerný sirup s trochou…
VÝBORNÝ JABLEČNÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
suroviny: 250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, špetka soli, máslo na vymazání a mouka na vysypání koláčové formy nebo dortové. Náplň: 25 g másla, 7 polévkových lžic třtinového cukru, 4 jablka – oloupaná, zbavená jádřince a nakrájená na menší kousíčky, 2 vejce, 150 ml smetany na šlehání 30 – 33%, pár lístků máty na ozdobu (nemusí být).
Postup přípravy
POSTUP: Do mouky nakrájet máslo, rozklepnout vejce, osolit a vypracovat hladké pevné těsto. Vytvarovat kouli, zabalit do potravinářské fólie a uložit na 1 hodinu do lednice.
OŘECHOVÝ KRÉMOVÝ S KVĚTINAMI
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Korpus ořechový, krém - karamelový nadstavený karamelovým pudinkem a žloutkovo-vanilkový, čokohmota, květinky a číslo z domácího mléčného marcipánu, horní zdobení krémem kakaovo…
PRO DCERU A VNOUČKA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Výborný mrkvový dort, mascarponovo-šlehačková náplň, čokoládová ganache na horní korpus, bílkovo-máslový krém šlehaný nad vodní párou s přídavkem moučné kaše obarvený kapkou…
ZOO PRO VNUČKU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Dort jménem "Spartak" z plátů, karamelovo máslový krém s karamelovým pudinkem, mascarponovo šlehačkový krém, čokoládová ganache na obmazání dortu, rozdrcené kousky plátu…
MALÁ FARMA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Mramorový korpus, čokokrém + šlehačkovo tvarohový krém, broskve, mandarinky, meruňkový džem, čokoládová ganache na obmazání celého dortu, vlašské ořechy na obsyp boků, figurky z…
MODRO-BÍLÉ SRDCE
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Kakaový korpus, čoko krém + šlehačkový krém, kompotové jahody, jahodový džem, bílý domácí fondán na potažení dortu, zdobení z mléčného domácího marcipánu.
Váha dortu: 4,4…
DORT S OLAFEM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Mramorový korpus, čokoládovo-kakaový krém s kaší, šlehačkovo-tvarohový krém, mandarinky, bílkovo máslový krém na obmazání dortu, domácí fondán bílý a obarvený na modro, Olaf +…
KLASICKÝ KRÉMOVÝ K NAROZENINÁM
Potřebné ingredience
JEN PRO ISNSPIRACI
Postup přípravy
Kakaový a vanilkový korpus, každý prořezaný na dvě poloviny. Na spodu dortu je jedna polovina vanilkového korpusu vcelku, natřený bílým krémem z mascarpone se šlehačkou, na něj…