Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník či bábovka ze šlehačky

Perník či bábovka ze šlehačky

Potřebné ingredience

1/4l šlehačky-můžeme mít i kyselou nevadí tomu
1/2l hadké mouky
1/4l cukru krupice
4celá vejce
trošku romu
1prášek do pečiva-pokud pečeme perník tak jen 1prášek do perníku+kakao

Postup přípravy

cukr a vejce utřeme do pěny
přidíme šlehačku,malinko rumu na zavonění-nemusíme pokud nenmáme-mouku a prášek
zamícháme a dáme na vymaštěný a vymazaný plech-či bábovkovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Potřebné ingredience

4 vejce
20 dkg pol. mouky
20 dkg cukru
20 dkg tuku (Hera, může být ale i jiný)
10 dkg mletých oříšků
1/8 litru mléka
půl pytlíku prdopeče

Postup přípravy

Výborná bábovka, teď jsem ji pekla, protože mi přejede manža po 14 dnech ze služebky, tak aby věděl, že doma je nejlíp.

Do mísy oddělíme žloutky a bílky si dáme zvlášť.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Fofr buchta

Fofr buchta

Potřebné ingredience

3vejce
1hrnek cukru krupice
1/2hrnku oleje
3vanilkové cukry
2,5hrnku polohrubé mouky
1hrnek mléka
1,5hrnku prášku do pečiva
1zakysaná krémová smetana
1šlehačka na šlehání
1červený gel/(rosol) v prášku
1kompot jahod+1kompot mandarinek-či kdo co má rád
1banán +1kiwi

Postup přípravy

cukr krupici a 3celá vejce ušleháme v misce tak2minuty-potom přidáme olej a vanilkové cukry a vše ještě utřeme-přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva a nakonec mléko-vše…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý koláč

Rychlý koláč

Potřebné ingredience

2 hrnky pol.mouky,1 hr.cukru kr.,vanilkový cukr,prášek do pečiva,2 vajíčka,hrnek mléka,1/2 hrnku oleje,ovoce

Postup přípravy

Všechny potřebné suroviny smícháme a vlijeme na vymaštěný a vysypaný vyšší plech.Posypeme jakýmkoliv ovocem /jahody,borůvky -mražené,kompotované/ a dáme péci.Je to rychlé a dobré.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkové řezy od Zdeničky

Perníkové řezy od Zdeničky

Potřebné ingredience

1 vejce, 50 g tuku (Hera), 1 deci mléka, 150 g krystalu, 2 lžíce medu, 1 kávová lžička sody bicarbony = svařit za stálého míchání 2 minuty.

Postup přípravy

450g hladké mouky smícháme s horkou směsí, rozvážíme na 4 díly. Obrácený plech potřeme silně sádlem a pocákáme vodou, lehce nahřejeme a dáme na něj plát těsta - stejný rozměr plát…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mls z BE BE sušenek

Mls z BE BE sušenek

Potřebné ingredience

2 balení BeBe sušenek (1 mléčné a 1 kakaové)
1 sáček vanilkového pudingu
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžícecukru
1,5 hrnečku vody
200 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
1 žloutek
dle potřeby alobal

Postup přípravy

Z vody, vanilkového pudingu, vanilkového cukru a cukru uvaříme kaši a dáme ji vychladit. Do zcela vychladlé kaše zašleháme Ramu a žloutek. Střídavě mažeme bílou a tmavou sušenku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírovky

Kefírovky

Potřebné ingredience

1,5 hrnečku pískového cukru
2-3 hrnečky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžíce jedlé sody
0,5 hrnečku oleje
1 kelímek kefíru
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
3 lžíce mléka
3 lžíce rozpuštěné Rama Creme Bonjour máslová pochoutka

Postup přípravy

Pískový cukr, mouku, kakao, jedlou sodu, olej, kefír promícháme v míse a nalijeme na vyšší vymazaný plech a pečeme ve středně horké troubě asi 30 minut. Ještě horké polejeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Harlekýn

Harlekýn

Potřebné ingredience

14 dkg krystalového cukru,
3 vejce
2 lžíce kakaa
4 lžíce horké vody
7 dkg hrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
3 dkg hladké mouky
3 dkg Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
1 hrneček mléka
10 dkg Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
10 dkg moučkového cukru
3 dkg kakaa
na ozdobení hořká čokoláda + šlehačka

Postup přípravy

Cukr, žloutky, kakao a horkou vodu vyšleháme, přidáme hrubou mouku s práškem do pečiva. Po lžících a pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vynazané vysypané formy a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banány v županu

Banány v županu

Potřebné ingredience

1 balení mraženého lístového těsta, 10 ks menších banánů, 1 vejce, trochu krystalového cukru

Postup přípravy

Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na obdelníky tak velké, abychom obalili oloupaný banán. Na každý obdélník položíme banán, trochu přisladíme cukrem a pevně těstem obalíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skotský jablečný páj

Skotský jablečný páj

Potřebné ingredience

* NÁPLŇ: 5 velkých jablek, 190 g cukru krupice, asi 60 ml studené vody, 2 lžíce citrónové šťávy, větší špetka soli, 50 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce másla, 2 lžíce skotské whisky (nebo rumu). * TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, ¼ lžičky soli, 1 lžíce cukru, ½ kostky másla (Hera), ½ kostky tuku (Omega), 1 vejce, 1 lžíce octa, asi 60 ml studené vody.

Postup přípravy

Ideální je koláčová forma o průměru 30 cm, 4 cm vysoká, ale je možné použít i rozvírací dortovou formu (otevírat až po úplném vychladnutí)

Nejdřív oloupat jablka, zbavit je…

Zobrazit více...

Kategorie