Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Rychlý gulášek z vepřového

Rychlý gulášek z vepřového

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového (plec, krkovice, kotlety) co kdo má rád, hořčice, olej, 2 větší cibule, majoránka, pepř, kmín, sůl, sladká paprika, česnek, vývar (kostka) nebo voda.

Postup přípravy

maso si nakrájíme na kostičky, opepříme, osolíme a potřemehořčicí a olejem (můžeme si připravit o den dříve a nechat uležet přes noc, ale já dělám těsně před přípravou. Takto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlovka - jablečný koláč (hrnkový)

Rychlovka - jablečný koláč (hrnkový)

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 skořicový cukr, 1 hrnek vlažného mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, rozinky a ořechy cca 5 lžic, na kostičky nakrájená oloupaná a vyjadřincovaná jablíčka.Trochu tuku na vymazání a hrubé mouky na vysypání.

Postup přípravy

Všechny ingredience (krom jablek, ořechů a rozinek) nasypeme do mísy a rušním šlehačem řádně zamícháme pak přidáme jablíčka, ořechy a rozinky, vše vařečkou promícháme a vlejeme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Opečené brambory se sýrem a cibulkou

Opečené brambory se sýrem a cibulkou

Potřebné ingredience

1 1/2 kg brambor,
7 lžic oleje,
hrst petrželky či pažitky,
1-2 cibule,
1-2 stroužky česneku,
sůl, pepř,
200 g nastrouhaného tvrdého sýry

Postup přípravy

Brambory omyjeme, zalijeme vařící vodou a ve slupce je vaříme ne zcela do měkka. Oloupeme je, pokrájíme na tlusté plátky. Nasekáme petrželku/pažitku, cibuli a utřeme česnek. Vše…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky

Potřebné ingredience

1/2 špenátu,
50 g másla,
na špičku nože prášku do pečiva,
2 žloutky,
30 g hladké mouky,
sůl, pepř,
koření podle chuti,
2 vejce

Postup přípravy

Špenát povaříme 3-5 minut ve vodě, scedíme, umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme se syrovými žloutky, přidáme sůl, koření, špenát a mouku. Dobře promícháme a nakonec přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z rajčatového protlaku - pro děti starší jednoho roku

Polévka z rajčatového protlaku - pro děti starší…

Potřebné ingredience

1/2 l vody, 1/2 lžíce másla, 2 plné lžíce rajčatového protlaku, sůl, 1 lžíce mouky, 6 lžic kysané smetany, hrstka polévkových nudlí, 1/2 lžíce tuku na jíšku

Postup přípravy

Na kastrol dáme máslo a rajčatový protlak, necháme chvílku podusit. Zalijeme 1/2 l vody, osolíme. Přidáme světlou jíšku z tuku a mouky, povaříme. Před podáváním zalijeme kysanou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka (krémová) - pro nejmenší

Špenátová polévka (krémová) - pro nejmenší

Potřebné ingredience

200 g špenátu, 400 g mléka, 2 lžičky másla, 3 lžičky mouky, špetka soli, plátek cibule

Postup přípravy

Polévka je určena pro dětičky, které začínáme přikrmovat a je to předpis pro dvě dávky.

Špenát přebereme, kořínky odstraníme, špenát propereme v několika vodách. Bez…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí houstičky

Domácí houstičky

Potřebné ingredience

kilo hladké nebo polohrubé mouky, 250 ml šlehačky může být i zakysaná, 0,5 l mléka (dolévat dle potřeby), 6 dkg droždí, 1 vejce, trochu cukru na kvásek. Na pomazání 1 vejce a 5-6 lžic sádla nebo oleje a ozdobení : kmín celý, slunečnicová nebo dýňová semena, sezam, sůl a nebo to co má kdo rád.

Postup přípravy

Ze všech přísad připravíme klasické kynuté těsto a necháme vykynout, pak vytvarujeme z uvedeného množství cca 16 bochánků (podle toho jak chceme velké) pomažeme vejcem a posypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rychlá bramborová roláda

Rychlá bramborová roláda

Potřebné ingredience

1 vejce, bramborových knedlíků v prášku, 250 g uzeniny, 1 lžíčka sladké papriky, 1 lžíce petrželky, 100 g Perly, 1 cibule

Postup přípravy

Do odměrky rozklepněte 1 vejce, doplňte vodou podle návodu obalu bramborových knedlíků v prášku a rozšlehejte. Směs vlijte do do bramborového prášku a připravte těsto, které…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TACO

TACO

Potřebné ingredience

Mleté maso, sůl, grilovací koření, chilli, bylinky dle chuti,cibule, sýr eidam, syrové zelí

Postup přípravy

Jemně mleté maso podle chuti osolíme a okořeníme a dáme smažit na zpěněnou cibulku až se maso začne úplně rozdrobovat. Mezitím si připravíme tenké palačinky, nakrouháme najemno…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Selský salát s olomouckými tvarůžky

Selský salát s olomouckými tvarůžky

Potřebné ingredience

1 kg vařených brambor, svazek pažitky, 2 červené papriky, 360 g nakládaných okurek, 200 g olomouckých tvarůžků, 5 lžic červeného vinného octa, po 1 lžičce cukru, zeleninového vývaru (instant.) a středně ostré hořčice, 2 lžičky oleje, sůl, hrubě mletý pepř, 1 lžička drceného kmínu.

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pažitku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. 1 lžíci pažitky odložíme stranou na ozdobu. Očištěné a omyté papriky nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie