Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je egresova s broskynami)

Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je…

Potřebné ingredience

Upeceny korpus na torticku(V mojich receptoh je aj recept na korpus. Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora xxxx Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora xxxxxxxxx Pri kakakovom korpuse davam na 1 vajce 10g kakaa.), ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl), 8dcl vody.

Postup přípravy

Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime...…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PEPERMINTOVE, FERRERO, MARCIPANOVE BONBONIKY a MOZAFERRO gule

PEPERMINTOVE, FERRERO, MARCIPANOVE BONBONIKY a…

Potřebné ingredience

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2710

Postup přípravy

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2710

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pepermintove, orieskove, marcipanove bonboniky a MOZAFERRO gule

Pepermintove, orieskove, marcipanove bonboniky a…

Potřebné ingredience

Pre inspiraciu

Postup přípravy

k Vianociam

Zobrazit více...
DORTY
Ovocná tortička

Ovocná tortička

Potřebné ingredience

Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre.

Postup přípravy

Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180…

Zobrazit více...
DORTY
Torta nielen na svadbu

Torta nielen na svadbu

Potřebné ingredience

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora**** Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora ***Krem: orieskovy:1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke) ***Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov: penove cukriky, maslo, cukor, citron*** Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery

Postup přípravy

vid obrazkovy postup

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Lavash resp. lavaš - Armenska chlebova placka pro janu b.(savena)

Lavash resp. lavaš - Armenska chlebova placka pro janu…

Potřebné ingredience

Opsane z netu: 1 balíček droždí (2 lžíce) , 1 1/2 šálku teplé vody , 1 lžíce cukru (můžeme vynechat) , 1-2 lžice soli , 2 šálky hladké mouky , 2 šálky celozrnné žitné mouky (nebo také hladkou) , 2 lžíce rostlinného oleje , 1/4 šálku pražených sezamových/makových semínek

Postup přípravy

Do přiměřeně velké mísy s teplou vodou rozdrobíme kvasnice a necháme je rozpustit. Přidáme sůl a promíchané prosáté mouky. Vypracujeme tuhé těsto, které přendáme na pomoučenou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort Malakov - původní recept

Dort Malakov - původní recept

Potřebné ingredience

Suroviny:# Na piškotové těsto:3 vajíčka# 50 g cukru# špetka soli# 75 g polohrubé mouky# na špičku nože prášku do pečiva# strouhaná citrónová kůraNa máslový krém a zdobení:# 125 ml suchého bílého vína# 125 ml pomerančové šťávy# 3 lžíce cukru# 4 lžíce rumu# 150 g mandlových hoblinek# 250 g změklého másla# 125 g práškového cukru# 5 žloutků# 100 g dlouhých cukrářských piškotů# 1 1/2 lžičky mleté želatiny# 400 ml šlehačkySuroviny:#

Postup přípravy

Příprava piškotového korpusu:
Na piškotové těsto oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme do pěny s třemi lžícemi horké vody. Postupně přidáváme cukr a třeme, dokud není hmota…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIsecka torta, tak ako som ju upiekla ja

PIsecka torta, tak ako som ju upiekla ja

Potřebné ingredience

RECEPT Z INTERNETU
• 3 dcl mléka
• 2 lžíce želatiny
• meruňkový kompot
• jahodový kompot,ušlehaná šlehačka
• třešně na ozdobení

Korpus:
• 3 vejce
• 10 dkg mletého cukru
• 8 dkg polohrubé mouky
• 2 dkg kakaa (pokud chceme korpus bílý, tak ho nepoužijeme)

Postup přípravy

Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat.

Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí.

Po…

Zobrazit více...

Kategorie