Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ovocná tortička

0.0
Ovocná tortička

Potřebné ingredience

Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre.

Postup přípravy

Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch.
Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe.

Upečený korpus natretý marhuľovým džemom a obložený mandarinkami

Salko rozdelené na 2 polovice a v každej miske su pridane min. 2 PL džemu.

1 časť salka zmiešaná s marh. džemom a žltou želatinou naliata na korpus. Počkáme chvíľu, kým nám stuhne želatina, aby mohla nasledovať ďalšia vsrtva.

2 časť salka zmiešaná s jahod. džemom a červenou želatinou. Ja som trošku skôr naliala červenu želatinu, tak sa mi vytvoril malý melír :o))) - viď prierez

Torta po stuhnutí

so šľahačkou

v priereze

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

romanareh 21. 1. 2010, 23:57
to vypadá dobře (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a ještě to salko to manžel i děti milují ;-) tak to bych se jim zavděčila :-p no jestli by mě dřív nestihli to salko sníst :-D :-D :-D ale vyzkouším (clamp) (clamp) děkuji za receptík (L) (L) (L)
bubble 26. 9. 2007, 19:06
Meggi, a není to moc sladké? Když je to salko s marmeládou? Ale vypadá to úžasně, určitě to zkusím!! (Y)
meggienka 26. 9. 2007, 19:52
@bubble Jitko, nie je, lebo zelatina, ktora sa pridava do salka, nie je ochutena a toho dzemu, tam tiez nejde az tak vela( davala som domaci a ten som nemala presladeny). Ale zalezi na kazdeho chuti, pretoze viem z vlastnej skusenosti, ze co napr. pre mna presolene, to si manzel este dosoli :-)
Pavca1 26. 9. 2007, 18:46
(clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie