Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na pivě

Kuře na pivě

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, sůl, pepř, červená sladká paprika, hladká mouka, olej nebo máslo,
Omáčka: Máslo, černé pivo, Kečup, hrubozrnná hořčice, sojová omáčka, sůl, paprika, smetana

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, obalíme v mouce a opečeme na oleji nebo másle.
2. V kastrůlku rozpustíme lžíci másla,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MÍŠA ŘEZY - super, nejlepší moučník podle celé naší rodiny

MÍŠA ŘEZY - super, nejlepší moučník podle celé naší…

Potřebné ingredience

Těsto. 6 vajec, 6 PL moučkového cukru (může být 2:1s krupicí), 1 a 1/2 lžíce olejem, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 20 dkg moučkového cukru, 25 dkg másla (Jihočeské, AB), 75 dkg tvarohu (stačí i 2 kostky),
Poleva: 2 jedlé kaštany, ztužený tuk, trochu Ramy

Postup přípravy

1. Nejdříve utřeme žloutky s cukrem, přidáme postupně další ingredience, Nakonec jemně zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 20 dkg másla (hera), 30 dkg cukru, 2 vejce, 40 dkg polohrubé mouky, 1 klenička od hořčice mléka (asi 1,5 dcl), 1/2 pr.do peč. (2 lžičky kakaa)
Náplň: 2 kostky tvarohu, 20 dkg cukru, 5 dkg rozinek, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 citronu

Postup přípravy

1.Nejdříve si utřeme 2 žloutky s cukrem, přidáme povolené máslo a mícháme (můžu říct, že to většinou všechno šlehám šlehacími medlami a zabere to méně času.
2. přilejeme mléko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety v marinádě  "ROŠTÁKY"(6 osob)

Vepřové kotlety v marinádě "ROŠTÁKY"(6 osob)

Potřebné ingredience

6 vepřových kotlet (může být i krkovička),
Marináda: 2 celá vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžíče sojové omáčky (může být i maggi), 1 lžička pepře, soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky solamylu

Postup přípravy

Kotlety si naklepeme, naložíme je do marinády (nejlépe 24 hod), poté smažíme na oleji nebo grilujeme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žlutá čína (je možno z jakéhokoli masa)

Žlutá čína (je možno z jakéhokoli masa)

Potřebné ingredience

400 g vepřové kýty, 2 cibule, 1 lžička soli, 3 lžíce škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, malá lžička maggi, lžička worčestru, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky papriky, špetka pepře, 2 vejce

Postup přípravy

1.Vepřové maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi vajec, škrobu a všeho koření. Necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Smažená játra s mandlemi

Smažená játra s mandlemi

Potřebné ingredience

300 g jater, 3 pórky nebo cibule s natí, 4 str.česneku, mletý kmín, špetka zázvoru, špetka cukru, 1/2 lžičky vegety, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic oleje na osmažení:
Na obalení masa: 2 lžičky solamylu a voda na rozředění.
Pro přilepšení mandlové lupínky

Postup přípravy

1. Játra nakrájíme nadlouhé a tenké nudličky, v misce je promícháme se solamylem rozmíchaným ve vodě. (!!!! Nepřidávejte vejce ani kalkohol, játra by zhořkla)
2. Na rozehřátou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Litina

Litina

Potřebné ingredience

5 syrových brambor, 1 kg hladké mouky, 1 l mléka, 1 HERA (0,25l sádla, škvarky), Salám, sůl, pepř, majoránka, česnek, mák, 6 dkg droždí, 1 vejce.

Postup přípravy

K popisu tohoto jídla není co dodat, jen doufám, že postup nebude zmatený. Učila jsem se ji od babičky a ta vždycky říká "trochu toho, trochu toho, pak tam přidáš tohle... a je to…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Chalupářský králík

Chalupářský králík

Potřebné ingredience

Králík, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej

Postup přípravy

Tento recept je podle kalendáře F1 Dámského klubu, je to super. Omlouvám se, že neudáváme přesný poměr surovin, ale je to tak strašně jednoduché, že to není třeba, dělám to podle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové česnekové knedlíky (2ks přílohových knedlíků) - úžasné !!!

Bramborové česnekové knedlíky (2ks přílohových…

Potřebné ingredience

400 g brambor vařených ve slupce, 100 g hrubé mouky, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, (50 g uzeného masa), dlaň majoránky, sůl

Postup přípravy

Tento recept je z pořadu Čt 1 - Kluci v akci a je to naprosto úžasná příloha k jakémukoli pečenému masu - viz pečené koleno. Je ale lepší dělat dvojitou dávku, tohle jsou takové 2…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Smažené kuřecí rarášky (4 osoby)

Smažené kuřecí rarášky (4 osoby)

Potřebné ingredience

600 g kuřecích prsou, sůl, chilli (já dávám sladkou papriku - jen kvůli hezčí barvě), česnek, 1 dl světlého piva, 100 g hladké mouky, špetka kari koření, 1 vejce, špetka zázvoru, 2 dl oleje, lžička hořčice, lžička sojové omáčky

Postup přípravy

1. Omytá a osušená kuřecí prsa si nakrájím na větší hranolky.
2. Z mouky a vajíček si připravíme husté těstíčko, přidáme pivo, česnek, zázvor, kari koření, chilli, hořčici,…

Zobrazit více...

Kategorie