(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Chalupářský králík
Potřebné ingredience
Králík, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej
Postup přípravy
Tento recept je podle kalendáře F1 Dámského klubu, je to super. Omlouvám se, že neudáváme přesný poměr surovin, ale je to tak strašně jednoduché, že to není třeba, dělám to podle oka.
1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě ze všech stran hořčicí.
2. Vložíme do pekáčku, bohatě posypeme cibulí nasekanou na hrubo, zalijem olejem a necháme přes noc odležet.
3. Druhý den pečeme v troubě na 200 stupňů asi tak hodinu (nejdříve přiklopené, pak odklopené), až bude maso pěkně opečené. Je-li nutné, můžeme trochu podlít vodou.
Příloha: vařené brambory a hlávkový salát
1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě ze všech stran hořčicí.
2. Vložíme do pekáčku, bohatě posypeme cibulí nasekanou na hrubo, zalijem olejem a necháme přes noc odležet.
3. Druhý den pečeme v troubě na 200 stupňů asi tak hodinu (nejdříve přiklopené, pak odklopené), až bude maso pěkně opečené. Je-li nutné, můžeme trochu podlít vodou.
Příloha: vařené brambory a hlávkový salát
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
konka
(upraveno)
13. 1. 2008, 12:14
Dobré poledne Marti , dnes jsem vyzkoušela Váš recept . Opravdu dobrůtka . Jako přílohu jsem udělala opékané brambory s mrkví, byla to mňamka . Králíka jsme totiž dělali tak maximálně na dva tři způsoby, tak jsme nějakou změnu už potřebovali. Díky moc za tip. Monika