Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zadělávaný králík

0.0
Zadělávaný králík

Potřebné ingredience

1 králík cca 1,5 kg
15 dkg bůčku
12 malých cibuliček
3 dkg mouky
2 dcl bílého vína
2 dcl hovězího vývaru
stroužek česneku
2,5 dkg másla
20 dkg žampionů
bouquet garni, sůl, pepř

krajíčky bílého chleba opečené na másle

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na malé kousky.
Bůček nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme. Do kastrolu dáme kousky králíka, opečeme dozlatova, zaprášíme moukou, necháme opražit dosvětla a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme narobno nasekaný česnek, bouquet garni, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 30 minut na mírném ohni. Pak přidáme cibuličky, kostičky bůčku a žampiony rozkrojené na poloviny a dusíme pod pokličkou dalších 30 minut.

Rozdělíme na talíře a podáváme s krajíčky bílého chleba opečenými na másle.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie