Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Zapečený králík - moc dobrý!!!

0.0
Zapečený králík - moc dobrý!!!

Potřebné ingredience

Králičí maso - vykostěné tenké plátky (já na tento recept používám maso z břicha ze dvou králíků),
brambory, cibule - jak kdo rád, mrkev (asi 1/2), paprika, anglická slanina, 1 tekutá šlehačka, sůl, koření Steak a koření na americké brambory.

Postup přípravy

Viz obrázkový postup.

Do pekáčku si dáme do rohů pár koleček mrkve (je to kvůli tomu, aby se nepřipalovalo), nakrájíme cibuli na kolečka a posolíme.

Poklademe vrstvou brambor nakrájených na plátky, posolíme a navrch dáme papriku nakrájenou na kolečka.

Já používám na tento recept maso z břicha, je tenké a propeče se. Může se použít jakékoli jiné, třeba z hřbetu nebo ze stehen, ale musí být tenké plátky.

Maso rozkrájíme na menší kousky, osolíme a použijeme steakové koření.

Na maso položíme anglickou slaninu a další vrstvu brambor.

Posypeme kořením na americké brambory a zalijeme osolenou šlehačkou.

Pečeme přiklopené, až 5-10 minut před koncem pekáč sundáme.

Na talíři to sice moc vábně nevypadá, ale jinak.... Moc dobrá večeře.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adriM 7. 2. 2009, 22:09
Téda taková večeře??? (Y) A co míváte na oběd? ;-) Vypadá to nádherně,tchyně nám občas králíka donese,tak určitě vyzkouším (F)
máza2 18. 2. 2009, 19:20
@adriM No já někdy než udělám oběd, tak už je vlastně večeře.... 8-|
gabka74 7. 2. 2009, 22:05
Dobrý večer,mohla by jste mi poradit jak dlouho se to peče a při jaké teplotě?.Děkuji Gabka
máza2 18. 2. 2009, 19:17
@gabka74 Dobrý večer, peču přiklopené na 200 asi hodinu, potom sundám pekáč a dopékám, aby byly brambory opečené. To sama poznáte, jak to bude vypadat, až sundáte pekáč, tak nesmí být brambory syrové. Jana
kvítečko 19. 1. 2009, 19:25
Vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie