Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
výborné sýrové rohlíky

výborné sýrové rohlíky

Potřebné ingredience

280-300 ml vody (pokud bude těsto suché,tak trošku vody přidat,pokud se bude po doteku lepit na prst,tak přisypat trochu mouky-vše záleží na vlhkosti mouky-zkoušejte normálně během mísení těsta) 2 PL oleje 300 g pol.mouky 200 g hl.mouky 2 ČL soli 1 ČL cukru 1/2 čerstvého nebo 2 ČL sušeného droždí 150 g tvrdého nastrouhaného sýru(já použila Ementál)

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté suroviny,mouku,do důlku uprostřed droždí,na jednu stranu sůl,na druhou cukr.

Zapneme program příprava těsta.

Po zaznění signálu na semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
vánočkový cop plněný čokooříškovým krémem

vánočkový cop plněný čokooříškovým krémem

Potřebné ingredience

380 g hladké mouky, 80g cukru, citr. kůra nebo 1 ČL citrónového aroma, 120 ml mléka,1/2 droždí nebo 2 ČL sušeného, 1 vejce, 75 g Hery(tu si trochu povolte v mikrovlnce),1 ČL rumu, špetka soli a špetka ml.muškátového květu. čokooříškový krém Finetti nebo Nutela,trochu ml.ořechů. Na potření rozšlehané vejce a na posyp sekané mandle.

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny(mléko+vejce+Hera+rum+aroma),potom mouku,do důlku uprostřed droždí,na jednu stranu cukr,na druhou sůl a ml.muškát.

program:příprava…

Zobrazit více...
DORTY
velikonoční dortík do školky +postup na potahovku  z Marshmallows bonbónů +čokokrém

velikonoční dortík do školky +postup na potahovku z…

Potřebné ingredience

korpus tmavý ,2x promazáno čokokrémem,potaženo a zdobeno hmotou z Marshmallows bonbónů. 2 balíčky pěnových bonbónů+2 PL vody+trochu aroma,které máte rádi+100 g bílé čokoládové polevy+sušené mléko+cukr moučka VYMAŽEME umělohmotnou misku olejem, dáme tam 2 balíčky maršmeláků a 2 velké lžíce vody. Vložíme do mikrovlnky na nejsilnější výkon asi tak na 20-40 vteřin, až jsou bonbóny rozpuštěné, pořádně to rozmícháme, přidáme trochu aroma(dnes jsem dala citronové), 1 balíček nastrouhané bílé čokoládové polevy (ta na rozpuštění v sáčku), vše zamícháme. Na podložku si nasypeme cca 4 kopečkové lžíce mletého cukru a 4 kopečkové lžíce sušeného mléka , a do toho vlijeme tu hmotu z bonbónů. A stěrkou to zapracováváme, podle konzistence hmoty pak přidáváme stejný díl sušeného mléka a mletého cukru.

Postup přípravy

ČOKOKRÉM

100 g Hery,4 PL hl.mouky,asi 1 dcl vody,50 g Omegy(100% tuk)+ 100 g čokolády na vaření,1/2 másla,cukr moučka podle chuti.



Heru rozpustíme,přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Prsíčka ve žloutkovém kabátku

Prsíčka ve žloutkovém kabátku

Potřebné ingredience

4 žloutky , 2-3 větší kuř.prsa , 2 PL kremžské hořčice , 4 PL olivového oleje , 2 PL gril.koření , 1 ČL Vegety nebo jiného dochucovadla + olej na smažení. Příloha : nové brambory + máslo + sůl Domácí tatarka : 4 PL majonézy + 1/4 cibule + 1 menší kyselá okurka + 1 stružek česneku (nemusí být) + 1 ČL hořčice + trochu soli (podle chuti)+ 0,5 ČL ml.papriky.

Postup přípravy

Prsa nakrájíme na proužky a jemně naklepeme(už nesolíme-marináda je slaná dost). Naložíme do marinády (smícháme všechny ingredience dohromady) a necháme odpočinout (u kuřecího…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
nadýchané slaninovo-sýrové bulky

nadýchané slaninovo-sýrové bulky

Potřebné ingredience

220 ml mléka,1 PL másla,400 g hl.mouky,1 ČL cukru,1,5 ČL soli,1,5ČL suš.droždí(1/3 čerstvého-dělám z tohoto),100 g slaniny(já měla domácí,ale dejte třeba anglickou) a 100 g nastrouhaného tvrdého sýru(např.Primátor).Vejce na potření

Postup přípravy

Slaninku si nakrájejte na drobné kostičky a osmažte dozlatova na suché pánvi.Po vypnutí hořáku klidně dejte ke slanině povolit máslo a vše vlijte do pekárny.Poté už postupujte…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Moravské zelí

Moravské zelí

Potřebné ingredience

Třetinku kysaného zelí,asi 2 dcl vody,1 střed.brambor,Vegetu nebo sůl,2 PL sádla,3 cm slaniny(špeku),1/2 cibule,2 PL hl.mouky.

Postup přípravy

Zelí zalijeme vodou tak,aby bylo skoro ponořené(mělo by se dusit,ne vařit) a ochutíme Vegetou.Až je téměř měkké,tak do něj nastrouháme najemno brambor a dovaříme.Mezitím si klidně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Šťavnaté špízy z prsíček

Šťavnaté špízy z prsíček

Potřebné ingredience

4ks kuř.prsíček,angl.slanina nebo uz.bůček,cibule.Olej na smažení,špejle,hl.mouka. MARINÁDA: 3PL oleje,1ČL vegety,1ČL soli,2PL francouzské hořčice(může být obyč.)3stroužky česneku,1PL Worcestru,1PL sójovky,špetku ml.muškátového oříšku.

Postup přípravy

Nachystané špízy osmažíme ve větším množství oleje.Přílohu si každý zvolí sám,ale asi většina sáhne po hranolcích.K tomu po domácku ochucená majonéza.

Přeji všem dobrou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
maxi brumíci z Pařížské šlehačky

maxi brumíci z Pařížské šlehačky

Potřebné ingredience

250 g hl.mouky 180 g moučkového cukru 1 van.cukr 1/2 pr.do pečiva 3 vejce 250ml Pařížské šlehačky(když nemáme dáme obyčejnou) 4 PL horké vody na zdobení např.100% tuk(stačí rozpustit v mikrovlnce) s trochou kakaa a cukru

Postup přípravy

Bílky si ušleháme s 1/2 cukru do tuha.Žloutky se zbylým cukrem do pěny a přilijeme šlehačku a horkou vodu.Pomalu přisypeme mouku s pr.do pečiva.Jemně spojíme se sněhem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
kuřecí bleskovka

kuřecí bleskovka

Potřebné ingredience

Grilovaná nebo pečená prsa z jednoho kuřete(nám připadají suchá-proto z nich dělám salát),1/2 cibule,3 větší kyselé okurky,50-100 g sýru Gouda(nebo jakýkoli jiný,který doma máte),4 PL majonézy nebo tatarky,Vegeta.

Postup přípravy

Vše nakrájíme na drobné kousky,přidáme majonézu a dochutíme Vegetou nebo solí dle chuti.

Pro chlapy přidejte třeba chili nebo feferonku.

Verze č.2: prsa,rajčata…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí vepřovka

Domácí vepřovka

Potřebné ingredience

0,5 kg prorostlého bůčku(opravdu to chce tučnější kousek,aby se dalo dobře mazat),1 vetší cibule,sůl,vegeta,6 stroužků česneku PÁLIVÁ VERZE:1 feferonka(neměla jsem,tak jsem dala 1 čl pálivé papriky

Postup přípravy

Do tlakového hrnce dáme maso nakrájené na malé kousky,posypeme cibulí(také na kostičky),posolíme,trochu vegetky,nahoru dáme kůže z bůčku(udělají glejt)a podlijeme trochou vody,aby…

Zobrazit více...

Kategorie