Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Sachr jako kachna

Sachr jako kachna

Potřebné ingredience

Korpus sachr, meruňková marměláda, čokoládová poleva z hořké čokolády a másla, potah WI, kakao, žlutá a červená gelová barva, trochu čirého alkoholu na ředění barev, mléčný marcipán na "zelí"

Postup přípravy

Nejprve bych chtěla poděkovat Haně (Haaaja) za inspiraci i za postup, moc mi to pomohlo. Měla jsem upéct dort pro pána, který nemá rád sladké. To je trochu oříšek, pokud to nemá…

Zobrazit více...
DORTY
Sakura

Sakura

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), máslový krém nastavovaný pudinkem, proloženo kompotovanými broskvemi, potah WI, květy mléčný marcipán podle Ariel, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Tak tenhle dort jsem dělala sama sobě k narozeninám. Myšlenka na sakurový strom mi už dlouho ležela v hlavě, původní představa byla trochu jiná, ale z nedostatku času je jen tohle…

Zobrazit více...
DORTY
květinový koš

květinový koš

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), máslový krém nastavovaný pudinkem, višňová marmeláda, potah WI, květiny z mléčného marcipánu podle Ariel.

Postup přípravy

Tenhle dort jsem dělala pro příbuznou k narozeninám. Konečně jsem se mohla pořádně vyřádit s květinami, dělám je moc ráda. Nejprve jsem si udělala ucha koše a na dřevěném válečku…

Zobrazit více...
DORTY
Sachr a mramorové kytí

Sachr a mramorové kytí

Potřebné ingredience

Korpus sachr, mléčný marcipán podle Ariel obarvený žlutou a fialovou gelovou barvou, čokoládová poleva z hořké čokolády a másla, formička na cukroví - lísteček a čistič na lis na česnek.

Postup přípravy

Opět náš rodinný favorit - sachr. Už mi dochází pomalu fantazie, jak ho ozdobit. Tak jsem tentokrát volila květiny z mramorovaného marcipánu ve fialové a žluté barvě. Poleva ve…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jahodové ( meruňkové) knedlíky ze spařeného těsta

Jahodové ( meruňkové) knedlíky ze spařeného těsta

Potřebné ingredience

1/2 kg hrubé mouky, 1/4 l mléka, 1/4 čajové lžičky soli, 7 dkg másla.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme prosátou hrubou mouku, přidáme sůl a máslo. Mléko dáme vařit a vařícím mlékem mouku zalejeme. ( Máslo můžeme přidat do mléka a dát vařit spolu.) Hned trochu…

Zobrazit více...
DORTY
Sachr a sova

Sachr a sova

Potřebné ingredience

Korpus Sachr, meruňková marmeláda, čokoládová poleva, ozdoby z mléčného marcipánu podle Ariel.

Postup přípravy

Ozdoby jsem měla nachystané asi tři týdny předem, aby dobře vytvrdly. Sovu jsem malovala až těsně předtím, než jsem ji dala na dort. Je to vlastně patchwork, vytisknutá přívěskem…

Zobrazit více...
DORTY
pařez

pařez

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši, na promazání máslový kakaový krém nastavovaný pudinkem a višňový džem, punčovina na dotvarování kořenů, poleva z hořké čokolády a másla v poměru 1:3, ozdoby z mléčného marcipánu podle Ariel a K2. Pařez vážil 4 kg.

Postup přípravy

Upekla jsem dva korpusy, každý jsem rozkrájela na tři pláty. Jeden plát jsem použila na punčovinu, ostatní jsem promazala střídavě krémem a višňovým džemem. Pařez je dotvarovaný…

Zobrazit více...
DORTY
Květinkový minidort

Květinkový minidort

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), máslový krém nastavovaný pudinkem, prokládaný broskvemi, potah a zdobení mléčný marcipán dle Marcelky (Ariel).

Postup přípravy

Ušlehala jsem těsto na mramorový korpus podle Dáši a zjistila, že se mi opět nevejde do formy. Tak jsem přebytečné těsto upekla v malém kastrole, květiny, které jsem měla…

Zobrazit více...
DORTY
Květinový ovál

Květinový ovál

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), potah hmota K2, květiny mléčný marcipán podle Marcelky (Ariel), máslový krém nastavovaný pudinkem prokládaný kompotovanými broskvemi.

Postup přípravy

To byl vlastně svým způsobem premiérový dort. Poprvé jsem potahovala dort hmotou K2, poprvé jsem zdobila kleštičkami, poprvé jsem dělala patchwork pomocí knoflíku. K2 je hodně…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s krémovými růžemi

Dort s krémovými růžemi

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši (Onasi), mléčný marcipán podle Marcelky (Ariel), máslový krém nastavovaný pudinkem, višňová marmeláda.

Postup přípravy

Tenhle dort by se klidně mohl jmenovat letecký, protože když jsem ho nesla promazaný a vychlazený z balkonu do kuchyně na potažení, nějakým záhadným způsobem vystartoval z…

Zobrazit více...

Kategorie