Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Jahoda

Jahoda

Potřebné ingredience

Chuť experimentovat.
Recepty a inspirace tady od Vás z MMB:

Korpus světlý: 5 vajec, 10 lžic cukru, vyšlehat do pěny, přidat 10 lžic polohrubé mouky rozvrstvit na plech a v troubě péct při 160 stupních 10 minut.
Korpus tmavý: do světlého korpusu přidat kakao. (já pekla oba najednou v horkovzdušné troubě)

Krém: 2 pudinky uvařit s půl litrem mléka, rozetřít celé máslo s trochou cukru a smíchat s vychládlým pudinkem (protože jsem spěchala, smíchala jsem ještě teplý pudink s máslem a máslo se rozpustilo) Na dort jsem použila 4 pudinky, rozdělila na třetiny, jednu třetinu nechala vanilkovou, druhou obarvila kakaem a do třetí jsem přidala červené barvivo (co jsem používala na hmotu) a jahodové aroma.

Potahovací hmota: 25 dkg sušeného polotučného mléka, 25 dkg mletého cukru, 40 ml vody, 4 lžíce medu (má se používat pšeničný sirup, ale ten nemám) a 4 lžičky oleje. A hňácat, hňácat, hňácat, až má vše konzistenci modelíny. Pak nechat chvíli odležet v lednici v potravinářské folii (takové té co se lepí na všechno) a já jsem mezitím z korpusu a krému vytvořila patvar. Vytáhnout z lednice hmotu, oddělit minikuličku na žlutá jadýrka, větší kuličku na lístečky a zbytek obarvit na červeno. Ze žluté a modré jsem vytvořila zelenou a smíchala. A pak válet, válet, válet, potáhnout korpus, do děr nastrkat kuličky, ozdobit a schovat do ledničky.

Postup přípravy

Můj první dort. Nikdy jsem žádný nedělala, až teď kvůli našemu taťkovi :-)
Od začátku přípravy po konečné finále pouze hodinu a 35 minut.
Takže když to zvládnu já.......

Zobrazit více...

Kategorie