Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablkové knedlíky

Jablkové knedlíky

Potřebné ingredience

jablka, špaldová mouka, skořice, tuk na omaštění (máslo, kokosový olej,...)

Postup přípravy

jablka nastrouháme nahrubo, smícháme s moukou, aby vzniklo mírně lepivé těsto. Necháme chvíli odstát, poté uvaříme ve vodě. Na talíři posypeme skořicí a polijeme tukem.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tvarohový krém

Tvarohový krém

Potřebné ingredience

mléko ,tvaroh,cukr moučka, vanilkový cukr

Postup přípravy

V době,kdy se v marketech předhánějí nákupčí,kdo bude mít levnější mléko v tetrapacku , pribináček o hmotnosti 80g za 9.90,-kč apd.-nechává mě to v klidu!!\\r\\nMléko mohu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánovo-kokosový koláč

Banánovo-kokosový koláč

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 1 lžíce chia semínek, 1 vejce (nemusí být), 60g kokosu, 55g pohankové mouky, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje, 1/2 lžičky PP, ev.skořice

Postup přípravy

Rozmačkané banány smícháme s vejcem a olejem, přidáme zbylé ingredience a promícháme. Pečeme na 180°C asi 20-30min. Lze použít i jako korpus pro dort.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušená cuketa s bramborou

Dušená cuketa s bramborou

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 2 menší brambory, libeček, 1 - 2 rajčata, trochu neslaného vývaru, asi 2 lžičky másla

Postup přípravy

Cuketu a brambory nakrájíme na kostičky, podlijeme trochu vodou a vývarem, přidáme libeček a dusíme, po chvíli přidáme nakrájená (popřípadě oloupaná) rajčata. Dusíme téměř do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvový koláč pro nejmenší (i alergiky)

Mrkvový koláč pro nejmenší (i alergiky)

Potřebné ingredience

250g ovocného pyré (přesnídávka, rozvařené ovoce), 1 hrnek hladké mouky (pšeničná + špaldová, nebo jiná kombinace), 30g oleje, 150g strouhané mrkve (cca 1 plný hrnek), lžíce chia semínek namočených ve vodě, ev. skořice

Postup přípravy

Vše smícháme, pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C asi hodinu.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bezlepkové těstovinové figurky se sýrem

Bezlepkové těstovinové figurky se sýrem

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 300 g těstoviny bez lepku Farabella Figurky , 120 g ricotta (italský tvaroh - pozor, je chuťově odlišný od našeho tvarohu), 120 g ementálu, 4 lžíce parmazánu, 1 šálek mléka, sůl podle chuti

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme v mléce ementál nakrájený na kostky a nastrouhaný parmazán. Uvařit bezlepkové těstoviny Farabella "Figurky", podle návodu na obalu, scedíme těstoviny a přidáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí termix č. 2

Domácí termix č. 2

Potřebné ingredience

500 ml mléka; 1 sáček čokoládového nebo kakaového pudinkového prášku; cukr podle chuti; 500 g jemného tvarohu (vaničkového); 1 lžíce tmavého granka nebo 1 lžička kakaa holandského typu; čokoládové hobliny nebo granko na ozdobu

Postup přípravy

Jak na to?
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte podle návodu na obalu pudink. Do ještě teplého pudinku přidejte tvaroh, trochu cukru, lžíci granka a elektrickými metlami…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí termix z tvarohu a smetany

Domácí termix z tvarohu a smetany

Potřebné ingredience

1 vanička polotučného tvarohu, asi 100-150 ml smetany ke šlehání, asi dvě polévkové lžíce Granka, případně 1 čajová lžička pravého kakaa

Postup přípravy

Tvaroh dáme do nádoby na šlehání, zasypeme Grankem a kakaem, zalijeme smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Množství odpovídá asi čtyřem kupovaným termixům. Granko je složením…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DOMÁCÍ BANÁNOVÝ NANUK - SUPER HLADKÝ, BEZ ZMRZLÝCH "JEHLIČEK"

DOMÁCÍ BANÁNOVÝ NANUK - SUPER HLADKÝ, BEZ ZMRZLÝCH &…

Potřebné ingredience

3 banány, 1 sladká šlehačka, trochu cukru dle chuti a zralosti banánů, kakao

Postup přípravy

Banány nakrájet na větší kostky a dát zmrznout!! Na cca 2 hodiny. Vyndat z mrazáku, nasypat do mixéru a rozmixovat na hladkou pastu. Přidat celou neušlehanou smetanu+ kakao a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí lučina

Domácí lučina

Potřebné ingredience

velký bílý jogurt Hollandia 2 ks kysaná smetana 2 kelímky sůl špetka

Postup přípravy

V misce si pečlivě smícháme jogurty s kysanou a osolíme. Připravíme si hrnec, na něj položíme sítko, které vyložíme plátnem, kapesníkem nebo plenou. Smíchaný jogurt s kysanou do…

Zobrazit více...

Kategorie