Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Dědovy utopence

Dědovy utopence

Potřebné ingredience

8 špekáčků, 4 velké cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 8 lžic cukru, 1 lžíce soli, 80 ml octa, 240 ml piva, 4 lístky bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře, 8 malých chilli papriček (nemusí být), mletý pepř.

Postup přípravy

Tento recept mám s pořadu na ČT1 - Kluci v akci a tak jako všechny jejich recepty, ani tento nemá chybu, je to báječné.

1. Špekáčky oloupeme a na každé straně podélně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v jogurtě

Kuře v jogurtě

Potřebné ingredience

1 celé kuře, 1 bílý jogurt (Activia), 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari koření

Postup přípravy

Nejdříve si smícháme koření s jogurtem. Takto hotovou "kejdou" pěkně potřeme kuřátko a dáme uležet do lednice, nejlepší je do 2 dne.
Druhý den pečeme v troubě na 220 stupňů,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené kuřecí kostky

Zapečené kuřecí kostky

Potřebné ingredience

1balení kuřecích prsou (kolem 600g), olej na vymazání pekáčku nejlépe olivový, sůl, pepř, koření aromat, sladká paprika, 3 stroužky česneku, tvrdý sýr (stačí 30% Eidam), smetana (stačí 12%), pažitka nebo jakákoli jiná bylinka (nemusí být)

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a narkájíme na kostky, ne úplně malinké, okořeníme a přidáme též prolisovaný česnek, hotovou směs vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme směsí ze…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na moravance (4osoby)

Kotlety na moravance (4osoby)

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety (buď s kostí nebo bez), olej, Podravka - vegeta, plnotučná hořčice, strouhanka, 1 moravanka nebo podobný salát.

Postup přípravy

Vepřové kotlety si naklepeme a okořeníme vegetou, více než jsme zvyklí, nepřidáváme ani sůl, ani pepř, ani jiné koření. Potřeme z obou stran plnotučnou horčicí, obalíme ve…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pětiminutová pomazánka

Pětiminutová pomazánka

Potřebné ingredience

300 g měkkého salámu vcelku (jemný, gothaj...), 1 cibule, 1 skl.tatarky (250ml), 1 moravanka

Postup přípravy

Nejdříve slejeme nálev z moravanky a vyndáme feferonku (lze koupit i moravanku bez feferonky), semeleme, poté semeleme salám, přidáme cibulku nakrájenou na drobné kostičky a…

Zobrazit více...

Kategorie