Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Třináctá komnata

Třináctá komnata

Potřebné ingredience

2 balíčky olomouckých tvarůžků,
¼kg očištěných a pokrájených nejedovatých hub,
2 ks menší cibule,
4 stroužky česneku,
½ nakládané kapie
drcený kmín, mletý pepř, vegeta, lžíce másla od kravičky.
1dcl světlého piva

Postup přípravy

Na másle vysmažte jednu posekanou cibuli, přidejte houby a okořeňte vegetou. Vyduste vodu a směs nechejte vychladnout.
Tvarůžky pokrájejte na kostičky, smíchejte s na plátky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Syrečkový šok v pivním těstíčku

Syrečkový šok v pivním těstíčku

Potřebné ingredience

300 g olomouckých syrečků (kulatých),
česnek rozkrájený na půlky

Na těstíčko:
2 dl černého piva,
hladká mouka,
2 vejce,
špetka mleté papriky a kurkumy

Postup přípravy

Do každého syrečku vložíme 3 půlky česneku, obalíme ho v těstíčku z piva, hladké mouky, vajec a koření. Musí být hustší konzistence, aby se sýr dobře obalil a nevytekl. Usmažíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí sýr

Domácí sýr

Potřebné ingredience

50 dkg tvarohu v kostce,
sůl,
kmín,
10 dkg másla,
1 lžička mleté papriky- dle chuti sladká nebo pálivá,
1 žloutek- nemusí být

Postup přípravy

Tvaroh osolíme, okmínujeme, dáme do porcelánové mísy a ubrouskem přikryté dáme uležet při pokojové teplotě asi 4 dny. Každý den jím zamícháme. Poté sýr umeleme na masovém strojku.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný  hermelín 3

Nakládaný hermelín 3

Potřebné ingredience

3 ks hermelínu (3x 12 dkg)

3 feferonky

5 bobkových.listů

2 cibule

2 pokrájené červené kapie (i naložené)

6 stroužků česneku

2 lžičky grilovacího koření

2 lžičky koření na divočinu

1 lžíce citrónové šťávy

olej na zalití

Postup přípravy

Hermelín pokrájej na kousky, velikostí a tvarem vyhovující tvým představám. V praxi je vyzkoušena jako nejvhodnější varianta : kolečko hermelínu přepůlit po příčné i podélné…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný  hermelín 2

Nakládaný hermelín 2

Potřebné ingredience

3 ks hermelínu (3x 12 dkg)

3 feferonky

5 bobkových.listů

1 lžička sladké papriky

1 lžička tymiánu

1 lžička rozmarýnu

6 stroužků česneku

olej na zalití

Postup přípravy

Hermelín rozkrojte tak,aby vznikla 2 kolečka,která ještě rozkrojíte na dvě poloviny,česnek na plátky.

Do sklenice rovnejte vždy vrstvu hermelínu,posypte česnekem,kořením.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín 1

Nakládaný hermelín 1

Potřebné ingredience

3 ks hermelínu (3x 12 dkg)

3 feferonky

5 bobkových.listů

2 cibule

6 stroužků česneku

olej na zalití

kuličky nového koření

kuličky pepře

Postup přípravy

Krále sýrů přeřízneme po kratší ose na dva kotouče poloviční síly té původní,nebo rozkrájíme na kostky, nám lahodícího tvaru. Narovnáme do sklenice (sklenic), prokládáme kolečky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
NAKLÁDANÝ SÝR HERMELÍN

NAKLÁDANÝ SÝR HERMELÍN

Potřebné ingredience

4 hermelíny, 300 ml olivového oleje (můžete použít i směr 200 rostlinného a 100 olivového), 1 cibuli, nejméně 4 stroužky česneku, 4 sterilované feferonky, 4 bobkové listy, 1 lžičku pasty z chilli papriček (nebo jiná pálivá záležitost, záleží na vaší chuti), kuličky barevného pepře.

Postup přípravy

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Asi polovinu kuliček pepře rozdrťte (nebo použijte koupený drcený pepř). Hermelíny podélně…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Norská pomazánka

Norská pomazánka

Potřebné ingredience

1balíček krabích tyčinek
*2kostky rybího file
*1malá tatarka
*1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
*sůl, *pepř, *citronová šťáva

Postup přípravy

Opepřené a osolené file krátce podusíme. Krabí tyčky zmražené nastrouháme, vmícháme tatarku, jogurt a vychladlé, vidličkou rozmělněné, file. Podle chuti osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr zapečený v sýrové omáčce

Kapr zapečený v sýrové omáčce

Potřebné ingredience

4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra

Postup přípravy

Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Potřebné ingredience

100 g nivy, 100 g tučného tvarohu, 1 lžíce brandy, 50 g jader vlašských ořechů, špetka soli, strouhaný sýr na obalení, petrželová nať, jádra vlašských ořechů na ozdobu

Postup přípravy

Nivu nastrouháme a spolu s tvarohem prolisujeme. Přidáme brandy, jemně nakrájená jádra vlašských ořechů, osolíme a dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky, které…

Zobrazit více...

Kategorie