Špaldové krekry s vínem
Potřebné ingredience
100g bílého vína, 50g řeckého jogurtu, 25g měkkého másla, 250g špaldové celozrnné mouky, asi lžička soli (cca 5-7g). Semínka na posypání.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, vyválíme a buď vykrájíme tvary nebo rádýlkem nařežeme na tyčinky. Potřeme vodou a ev. posypeme semínky, která přitiskneme. Pečeme na 170°C asi 25-30min.
Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu
Potřebné ingredience
4 plátky Knäckebrotu žitného s vlákninou, 185 gramů kvalitního tuňáka v oleji, 1 lžička citronové šťávy, 200 gramů čerstvé zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, okurka, lusky), sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvé bylinky dle chuti
Postup přípravy
Kvalitní konzervu tuňáka v oleji rozmixujeme s lžičkou citronové šťávy na jemnou hladkou pastu, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti čerstvými bylinkami. Tuňákovou pastu mažeme…
Free style jednohubky s lososem a smetanovou pomazánkou
Potřebné ingredience
2 balení Free style s příchutí kopru, 150 gramů čerstvého sýra tipu žervé, čerstvý kopr, 1 citron, kapary, uzený losos, pepř, sůl
Postup přípravy
V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v silnější…
Sedlácké brambory
Potřebné ingredience
Surovinyrnrn500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.rnrnCibulku na kousku sádla opečeme do zlatova.…
Makové krekry
Potřebné ingredience
malá hrst máku, 1 lžička soli, 1 lžička PP, 150g hladké mouky, 40g kukuřičné mouky, 100g jogurtu, 60g másla, 1 vejce (+ na potření)
Postup přípravy
Z mouky, soli, PP a másla uděláme drobenku, poté přidáme jogurt a vejce, nakonec mák, a vypravujeme těsto. Necháme asi hodinu v lednici odpočinout. Poté rozválíme a vykrájíme…
Česnekové kousky
Potřebné ingredience
250g hladké pšeničné mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička soli, cca 240g mléka, 20g droždí, 40g oleje. Náplň: 120g másla, 4 stroužky česneku, 2 žloutky, sůl, 50-70g strouhaného sýru
Postup přípravy
Zaděláme kynuté těsto, necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát, potřeme polovinou náplně, posypeme sýrem, zarolujeme a krájíme na trojúhelníky.…
Brynzové tyčinky
Potřebné ingredience
80g hladké špaldové mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 40g rýžové mouky, 130g brynzy, 1 vejce, 120g másla, 1-2 lžičky PP
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto, necháme minimálně hodinu v lednici. Poté vyválíme, nakrájíme tyčinky a upečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Potřeme vejcem a posypeme kmínem…
PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem
Potřebné ingredience
1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.
Postup přípravy
Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na…
Šunkové toasty
Potřebné ingredience
2 bílky, 10 dkg šunky, 10 dkg tvrdého sýra, veka, máslo
Postup přípravy
Bílky našleháme el. šlehačem. Vmícháme strouhaný sýr a pokrájenou šunku.
Plátky veky potřeme máslem a pak připravenou směsí. Zapečeme v troubě.
Podáváme teplé.
RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).
Postup přípravy
Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a…