Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami

SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami

Potřebné ingredience

Základní světlé těsto-suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g krystalového cukru, 150 g másla (nebo 120 g oleje), 150 g mléka, 4 celá vejce, 2 KL kypřícího prášku do pečiva. Těsto na kakaové kuličky-suroviny: 300 g základního světlého těsta, 20 g kakaa, 30 g čokoládových bílých peciček (nebo hrubě nastrouhaná bílá čokoláda), 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní: 8-10 malých kulatých formiček na kuličky, které vyložíme alobalem, nebo malý plíšek, pokud nejsou kulaté formičky, chlebíčková forma na upečení celého moučníku.

Postup přípravy

Základní světlé těsto-postup: V jedné misce vyšleháme cukr s vlahým máslem a postupně přidáme vejce, nakonec mléko.
Když je vše dobře spojené, vmícháme pozvolna mouku …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠŤAVNATÝ  KOLÁČ S KIWI – rychlý a jednoduchý

ŠŤAVNATÝ KOLÁČ S KIWI – rychlý a jednoduchý

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 125 g krystalového cukru (kdo má rád moučník sladší, může více přisladit), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 střední vejce, 50 g slunečnicového oleje, 4 ks kiwi (nakrájené na kostky), vanilkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Elektrickou metlou důkladně šleháme vejce s cukrem (zhruba 10 minut) a po proužcích přidáváme olej.
Postupně přimícháme mouku s kypřícím práškem.

Hladké těsto opatrně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou

MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou

Potřebné ingredience

240 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího práčku do pečiva, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 140 g tmavé hořké čokolády, 100 g měkkého másla, 2 deci mléka, 2 celá vejce, malá špetka soli.

Postup přípravy

Měkké máslo smícháme s krystalovým, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme postupně vejce a mléko, těsto dáme bokem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 st. C a pokračujeme-s moukou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké

MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.

Postup přípravy

Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou

PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

Postup přípravy

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY

ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 1 PL krystalového cukru, 3 vejce (střední velikost), 3 PL čerstvé smetany, 1 malá špetka soli, olej na smažení, vanilkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Ve větší misce rozšleháme vejce, cukr, smetanu, sůl, po troškách přidáme mouku a vše vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, kde ručně vypracujeme hladké a elastické těsto. Velmi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem

RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, 50g maizeny nebo bramborové moučky, 100 g jemného krystalového cukru (stačí 80 g), 1 sáček vanilkového cukru, 8 g kypřícího prášku do pečiva (víc ne), 125 g jemného sýru ricotta, 50 g vlahého másla, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho citronu.

Postup přípravy

V robotu vyšleháme ricottu s cukrem do jemné směsi, dodáme vejce jedno po druhém, pak vlahé máslo a strouhanou citronovou kůru.
Za stálého šlehání přidáme mouku smíchanou s…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný

PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný

Potřebné ingredience

Ingredience na dva půlkilové bochníky: 200 g špaldové mouky, 150 g celozrné mouky, 150 g polohrubé-chlebové mouky (já používám americkou mouku s názvem Manitoba), 150 g čerstvého namnoženého kvásku (nebo 25 g droždí), 350 g přírodní minerálky pokojové teploty, 20 g extra olivového oleje (nebo slunečnicový olej), 100 g sekaných vlašských ořechů (nebo různá svoje oblíbená semínka), 5 g soli (i méně).

Postup přípravy

Všechny suroviny řádně zpracujeme do vláčného těsta, do kterého nakonec vmícháme ořechy.
Těsto několikrát pečlivě přeložíme, zakryjeme utěrkou a v pokojové teplotě bez průvanu…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
DVOUBAREVNÁ  VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

Potřebné ingredience

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

Postup přípravy

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY s oříšky a kandovaným ovocem

NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY s oříšky a kandovaným ovocem

Potřebné ingredience

Ingredience: 200 g tmavé hořké čokolády, 170 g kondenzovaného slazeného mléka, 30 g másla, špetka soli, lžíce rumu, lískové oříšky (samostatné, nebo míchané), kandované ovoce, rozinky (nebo jiné sušené ovoce).

Postup přípravy

Nad párou rozpustíme v nádobě nasekanou čokoládu s máslem, vmícháme sůl a odložíme bokem malinko schládnou.
Hmotu můžeme připravit i se sekanými oříšky. Ještě do vlahé…

Zobrazit více...

Kategorie