Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Lečo bez vaření

Lečo bez vaření

Potřebné ingredience

3 kg rajčat 2kg zelené papriky,2 kg žluté papriky,podle chuti sůl,1/4l oleje

Postup přípravy

zeleninu pokrájíme na nudličky, zalijem olejem, posolíle a necháme odležet do druhého dne.POtom plníme do sklenic a zavařujime na 80°C asi 20 min.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Potřebné ingredience

1balíček želatiny na vaječnou tlačenku,sterilizovanou mrkev s hráškem,5 vajec uvařených na tvrdo,25dkg junioru,15dkg majonézy,1/2 lžičky soli,
Příprava láku:vodu z hrášku a mrkve slijeme a doplníme vodou do 2 dcl.Přidáme 2 pepře,2 kuličky nového koření,1 bobkový list,1lžičku podravky vše svaříme.Horký nálev přecedíme a nalijem na želatinu míchame až se rozpustí a nalijem na vaječnou směs.

Postup přípravy

Vejce promačkneme,přidám hrášek s mrkví,salám nakrájený na kostičky,majonézu,sůl ,pepř,na směs naliju horkou želatinu a dáme do srnčího hřbetu,který jseme vyložili potravinovou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s ovocem

Tvarohové knedlíky s ovocem

Potřebné ingredience

15dkg tvarohu,20dkg hrubé mouky,1 vejce,špetka soli,3dkg másla,1lžíce cukru,3 lžíce mléka

Postup přípravy

Tvaroh utřeme s máslem,cukrem,vejcem a soli.Pak přidáme mouku a podle potřeby mléko-není potřeba.Těsto musí být měkké,vláčné a nesmí lepit.Vaříme 6-8min ve vroucí vodě.Po uvaření…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáky z vepřového masa

Rošťáky z vepřového masa

Potřebné ingredience

Naklepeme 6-8 kotlet,2 celá vejce,2lžíce solamylu,1lžíce plnotučné hořčice,2-3 stoužky česneku,podle chuti sůl a pepř

Postup přípravy

Vše smíchame vložíme maso a necháme 24 hod odležet v lednici.Potom prudce osmažíme.Příloha hranolky a volská oka.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Svíčková z králika...výborná

Svíčková z králika...výborná

Potřebné ingredience

10-15dkg slaniny,1 menší celer,5 mrkví,4petržele,2cibule,5 kuliček nového koření,4kuličky jalovce,5kuliček pepře,tymián,2bobkové listy,sůl,pepř,podravka,špetka sladké papriky,máslo,0,5-1l mléka,1smetana,2-3lžíce hladké mouky,citronová šťáva,králík

Postup přípravy

Část slaniny nakrájím na proužky a prošpikuji králika.Osolím,malinko opepřím a posypu tymiánem.Zbylou slaninu nakrájím na kostičky a orestují společně s cibuli pokrájenou najemno…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Čínské nudle

Čínské nudle

Potřebné ingredience

kuřecí prsíčka,1 cibule,3-4mrkve,2 papriky,1 plechovka sterilizovaných žampionů,porek,sůl,pepř,vegeta,kari,koření na čínu,sojová omáčka,magi,masox,čínské nudle

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na cibulce.Přidáme nakrájenou mrkev na nudličky a podlijeme vodou.Postupně přidáme papriky pokrájené na nudličky, plátky žampionů.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Potřebné ingredience

1 malá cibule,1 sterilizovaná okurka,sůl, magi,1 vejce musí mít pokojovou teplotu jinak se tatarka srazí, 250ml oleje 1-2 lžíce vody,podravka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na čtvrtky,okurku na kostky.Do hlubší misky dám vejce a rošlenám el.šlehačem. Pomalu přidám cibuli.,okurku až jsou suroviny rozmixované začnu přilevat olej…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se smetanou nivou a česnekem

Těstoviny se smetanou nivou a česnekem

Potřebné ingredience

500g těstovin,250g šunky,60g tuku,1 plechvka sterilizovaných žampionů,sůl pepř,250ml smetany,150g nivy,1 cibule,2 stoužky česneku

Postup přípravy

Zpěníme cibulku, osmahneme šunku nakrájenou na kostky.Přidáme přeceděné žampiony a zalijeme smetanou.Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit.Smíchame s uvařenými těstovinami a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na řízky

Marináda na řízky

Potřebné ingredience

1 zakysaná smetana,2 lžíce solamylu,1 vejce,1 lžička vegety,trochu pepře, podle chuti sůl,utřený česnek,vše smíchame do hromady

Postup přípravy

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme a vložíme do marinády.Necháme 3 dny odležet a potom obalíme ve strouhance a dáme smažit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mexický guláš s fazolemi

Mexický guláš s fazolemi

Potřebné ingredience

500g vepřového masa,sádlo,mletá paprika,špetka pálivé papriky, hrst namočených fazol,paprika 1 plechovka loupaných rajčat,4 cibule kmín,nové koření, pepř celý, jalovec, bobkový list,sůl, pepř, podravka, 2 stroužky česneku pokrájené na plátky, 2 prolisované stroušky česneku, majoránka, vývar, instantní jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli přidáme mletou papriku a promícháme. Zalijeme trochou vody a přidáme maso.Necháme chvíli restovat. Přidáme kním, nové…

Zobrazit více...

Kategorie