RECEPTY > DIETY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 844 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,85 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

DIETY

Těstoviny s bazalkovým pestem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g špaget,2 lžíce olivového oleje,hrst čerstvé bazalky,2 lžíce piniových oříšků,1 stroužek česneku,sůla pepř,parmazán

POSTUP PŘÍPRAVY

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě.Do mixéru dáme bazalku, oříšky, česnek a olej a vše rozmixujeme na kaši.Tu pak promícháme s ještě teplými těstovinami a nastrouhaným parmazánem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.5.2014, 11:01 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Zeleninová pánev s houbami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 100 g mrkve • 50 g květáku • 100 g cukety • 100 g brokolice • 50 g zelených fazolek • 100 g rajčat • 2 lžíce rajčatového protlaku (50 g) • 100 g čerstvých nebo mražených hub (hlíva, žampiony, sezonní houby) • 1 lžíce olivového oleje • koření – kmín, bazalka, bylinková sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, houby očistíme a také pokrájíme. Na teflonové hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby a zeleninu a pod pokličkou dusíme doměka, podle potřeby podléváme vodou. Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme, dochutíme bylinkovou solí a bazalkou. Podáváme samotné jako lehkou večeři .

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Tofu s těstovinami a salátem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• semolinové těstoviny • tofu • rajčatové pyré • rajčata • cibule • česnek • sojová omáčka • provensálské koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Tofu pokrájíme na kostičky a necháme chvíli marinovat v sojové omáčce smíchané s provensálským kořením a česnekem. Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a tofu. Přidáme pokrájená rajčata a pyré. Dochutíme provensálským kořením. Podáváme s těstovinami.
K tomuto receptu se skvěle hodí i salát. Budete potřebovat: Salát (různé druhy), cibulku, rajče, papriku, pomeranč, zálivku – balsamico ocet, bazalka, špetka cukru a soli, olivový olej. Vše nakrájíme na kostičky, promícháme, přidáme zálivku a nakonec trochu olivového oleje.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Teplý kuřecí salát pro štíhlou linii



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porce potřebujete: 800 g kuřecího masa 12 kusů cherry rajčátek 1 malou cuketu 100 g míchaného listového salátu 1 lžíce hořčice 1 stroužek česneku šťáva z jednoho menšího citronu 50 g zelených fazolek (lusky) ½ šálku bazalky ½ červené cibule 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamikového octa (dle vaší chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Do mísy prolisujte česnek, přidejte hořčici a vymačkejte šťávu z citronu – vše promíchejte. Omyjte kuřecí maso a nakrájejte ho na širší nudličky, přidejte ho do misky se směsí a dobře promíchejte, zakryjte potravinovou folií a nechte 30 minut v chladu odpočinout.
V menším hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a fazolové lusky povařte 3 minuty, sceďte.
Rozpalte teflonovou nebo grilovací pánev. Kuřecí maso opečte dorůžova, ke konci přidejte fazolové lusky, na kostičky nakrájenou cuketu a červenou cibuli, společně opékejte asi 5 minut.
Do velké salátové mísy vložte listový salát, na půlku překrojená cherry rajčátka. Vše zakápněte olivovým olejem a dle chuti balzamikovým octem, promíchejte.
Na talíře servírujte salát, na něj poklaďte směs s kuřecím masem a ihned podávejte.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Rychlá čína



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• krůtí maso • zázvor • cibule • mražená zelenina • lněný olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nadrobno nakrájenou orestujeme na pánvi, přidáme na kostičky pokrájené krůtí maso, mraženou zeleninu, zázvor a naposledy najemno pokrájené čerstvé chilli papričky. Jako přílohu podáváme rýži.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Penne se špenátem a kuřetem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 50 g kuřecích prsou • 100 g těstovin Penne •pro 1 osobu- 120 g špenátu (listového nebo sekaného) • 1 středně velká cibule • 2 stroužky česneku • sůl a pepř • majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve dáme vařit vodu na těstoviny. Až voda začne vřít, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nebudou al dente. Nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, mírně osolíme, opepříme a posypeme dle chuti bylinkami. Na pánvi orestujeme česnek s cibulkou a poté přidáme nudličky, které jemně orestujeme. Nakonec vmícháme čerstvý špenát. Pokud je mražený, tak jej vhodíme do vroucí vody a necháme chvíli odstát. (Není špatné do horké vody přilít studenou, poloviční množství než je horká.) Nakonec vmícháme těstoviny. Kdo je má rád oddělené, ať nejdříve naservíruje těstoviny, poté přidá kuřecí kousky se špenátem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Grilované špízy s tzatziki



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• Špízy: • 1 kuřecí prso 100 g • 1 velký žampion • 1 cuketa na kostičky • 1 červená paprika na kolečka • 1 žlutá paprika na kolečka • 1 středně velká cibule nakrájená na kolečka • olivový olej • ocet balsamico • bazalka • oregano • pepř a špetka soli • Tzatziki: 1 velká okurka • 1 bílý jogurt • špetka soli a pepře • ocet balsamico • olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. Vložíme špízy na gril (na tácky) nebo do trouby na pečicí mísu. Během pečení nebo grilování si připravíme tzatziki. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu z okurky vymačkáme. Přidáme sůl, pepř, česnek, bílý jogurt a čajovou lžičku octa (jablečný, balsamico). Promícháme a necháme chvíli uležet v chladu. Špízy podáváme čerstvě ugrilované/vytažené z trouby spolu s tzatziki.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Kedlubnové zelí s hovězím masem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•Pro 1 osobu- 500 g okrájené kedlubny • 1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový nebo olivový) • 1 menší cibule • 1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g) • voda nebo vývar na podlévání • kmín a sůl • ocet a cukr pro závěrečné dochucení • 150 g libového hovězího masa (plec)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku a dále sůl a kmín. Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa. Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí, podáváme s vařeným hovězím masem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 29.6.2013, 8:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Ledový salát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•Pro 2 osoby- ½ hlávky ledového salátu • 200 g čínského zelí • 200 g mozzarelly light • 200 g sušených rajčat v oleji • čerstvá bazalka • bylinková sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Ledový salát i čínské zelí natrháme na kousky. Rajčata a mozzarellu nakrájíme, vše společně promícháme. Přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a opět promícháme. Vhodné jako lehká večeře :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Dietní segedín s krůtím masem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•Pro 1 osobu-150 g krůtího masa - ne prsa • 250 g kysaného zelí • 100 g kysané smetany 8 % • 100 g cibule • 1 g olivového oleje • sůl • červená paprika • drcený kmín • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme. Recept je vhodný jako oběd.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva Tichá (Evcaax) ID 463552 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 844 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,85 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt