Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mřížkové řezy s tvarohem

Mřížkové řezy s tvarohem

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek vlažného mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva.. Náplň na mřížku: 1,5 tvarohu, 2 vejce, 50g cukru krupice, 1 prášek vanilkového pudingu

Postup přípravy

Postup:

- vše smíchat dohromady a vylít na hluboký plech vyložený pečícím papírem
Náplň mřížky
- vše smíchat dohromady
- pomocí stříkačky udělat na plech mřížku

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEDNODUCHÝ SKLENIČKOVÝ PERNÍK

JEDNODUCHÝ SKLENIČKOVÝ PERNÍK

Potřebné ingredience

JEDNODUCHÝ SKLENIČKOVÝ PERNÍK: 3 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky moučkového cukru, 1 sklenička oleje (2 dl), 2 vejce, 2 skleničky mléka, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku.čokoláda na vaření

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme cukr, olej, mléko a vejce. Promícháme a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s cihlou- děkuji pání (Gabriela .P)

Pangasius s cihlou- děkuji pání (Gabriela .P)

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4ks pangasiuse, 10dkg cihla, 10dkg slaniny ,sůl,kmín,olej,adžika. 1 rajče,cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Pangasiuse dám na zapekací mísu -dám pokrájenou cibuli potom. posypu kmínem,solí,adžikou.......pokladu plátky slaniny a rajčete ,zakapu olejem(tak lžíce)-…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Potřebné ingredience

Ingredience:■hladká mouka ■prdopeč ■hera ■kakao ■mléko ■tvaroh ■moučk. cukr ■vejce

Postup přípravy

40dkg hl.mouky,1 pr.do pečiva,1 hera rozdrobit,2 lžíce kakaa,3 lžíce mléka.To celé vypracujeme v těsto a dáme do lednice odpočinout.Mezitím si uděláme náplň ze 4 měkkých tvarohů…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová buchta s pudinkem

Piškotová buchta s pudinkem

Potřebné ingredience

Piškot: 5 žloutků 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 100 ml oleje 100 ml studené vody sníh z 5-ti bílků 3 lžíce kakaa Pudink: 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky 3 lžíce cukru 1 vanilkový cukr Smetana: 700 g zakysané smetany s cukrem

Postup přípravy

PostupNejdříve si připravíme pudink (postupujeme podle návodu na obalu) a dáme ho trochu zchladnout.
Piškotové těsto připravujeme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kynuté knedlíky-OVOCNÉ BORŮVKOVÉ

Kynuté knedlíky-OVOCNÉ BORŮVKOVÉ

Potřebné ingredience

náplň: cukr krupice 6 lžiček borůvky 300 g těsto: polohrubá mouka 500 g droždí 20 g sůl 1 špetka vlažné mléko 220 ml cukr krupice 0,5 lžičky vejce 1

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Kvasnice rozdrobíme do hrnku vlažného mléka, špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě.

V míse smícháme mouku, sůl,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík na divoko

Králík na divoko

Potřebné ingredience

Ingredience bobkový list 4 kusy česnek 10 stroužků, králičí maso 1 kg nové koření 10 kusů olej 3 lžíce pepř celý 3 kusy, pepř černý 1, špetka sůli, 1 lžička tymián ,zelí hlávkové

Postup přípravy

Postup přípravy
Králíka umyjeme pod tekoucí vodou, osušíme ubrouskem. Cibuli a česnek nakrájíme na hrubo. Králíka osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v pekáči,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na cibuli a paprice-( VAŘIL  MANŽEL)

Vepřové na cibuli a paprice-( VAŘIL MANŽEL)

Potřebné ingredience

Suroviny 600 g vepřového masa 5 cibulí špejle sůl pepř olej,2 papriky kapie

Postup přípravy

Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme pod studenou vodou, nakrájíme na větší kusy, osolíme a popepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. . potom dáme do pekáče…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ CHLÉB-mojí sestry recept

DOMÁCÍ CHLÉB-mojí sestry recept

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 5 hrnků hl. mouky,2 lžičky soli,2lžičky kmínu,2 hrnky vlažné vody,1sušené droždí

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin vypracujeme těsto,necháme asi hodinu a půl kynout. Ztěsta rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme šišku chleba,dáme na vysypaný plech…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hraběnčiny francouzské brambory

Hraběnčiny francouzské brambory

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 kg brambor (vařených ve slupce), 0,5 kg mletého masa,nebo uzené (ne příliš tučného),0,4 kg sýra cihly, 1 smetana na vaření, plechovka žampionů, 2 střední cibule, grilovací koření, lžíce sádla,mrkev na nudlčky nastrouhat

Postup přípravy

Postup:

Uzené maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak…

Zobrazit více...

Kategorie