(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Kynuté knedlíky-OVOCNÉ BORŮVKOVÉ

Potřebné ingredience
náplň: cukr krupice 6 lžiček borůvky 300 g těsto: polohrubá mouka 500 g droždí 20 g sůl 1 špetka vlažné mléko 220 ml cukr krupice 0,5 lžičky vejce 1
Postup přípravy
Postup přípravy receptu:
Kvasnice rozdrobíme do hrnku vlažného mléka, špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě.
V míse smícháme mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 - 40 minut podle teploty v místnosti. Že je těsto vykynuté poznáme tak, že je lesklé, pružné, uděláme-li do něj důlek prstem, zvolna se bude vyplňovat.
Těsto rozdělíme na stejné díly, které rozválíme na pomoučněném vále na kulaté placičky. Na střed dáme lžíci mražených borůvek a asi půl lžičky cukru, každý knedlík dobře zabalíme a necháme krátce nakynout.
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, vložíme knedlíky a na mírném ohni vaříme 10 minut. Uvařené krkonošské knedlíky ihned po vyjmutí propícháme špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a knedlíky se nesrazily. V menším rendlíku rozehřejeme máslo.
kynuté knedlíky posypeme cukrem a přelité máslem. Knedlíky také výborně chutnají ozdobené kysanou smetanou.
Kvasnice rozdrobíme do hrnku vlažného mléka, špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě.
V míse smícháme mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 - 40 minut podle teploty v místnosti. Že je těsto vykynuté poznáme tak, že je lesklé, pružné, uděláme-li do něj důlek prstem, zvolna se bude vyplňovat.
Těsto rozdělíme na stejné díly, které rozválíme na pomoučněném vále na kulaté placičky. Na střed dáme lžíci mražených borůvek a asi půl lžičky cukru, každý knedlík dobře zabalíme a necháme krátce nakynout.
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, vložíme knedlíky a na mírném ohni vaříme 10 minut. Uvařené krkonošské knedlíky ihned po vyjmutí propícháme špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a knedlíky se nesrazily. V menším rendlíku rozehřejeme máslo.
kynuté knedlíky posypeme cukrem a přelité máslem. Knedlíky také výborně chutnají ozdobené kysanou smetanou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pajina69
(upraveno)
2. 2. 2010, 10:39
Vypadají krásně....ale mám dotaz - vaří se ve vodě a nebo na pařáčku? Mám totiž podobný recept, ale dělám je na pomaštěném pařáčku v páře.

nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
3. 2. 2010, 10:49
@Pajina69
Dobrý den ve vodě


nahlásit

lenousek16
(upraveno)
1. 2. 2010, 19:45
TY JSI ŠIKULKA VLASTI...







nahlásit