Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kynuté knedlíky - jahodoví blbouni :o)

0.0
Kynuté knedlíky - jahodoví blbouni :o)

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, kvásek z půlky kvasnic, špetka soli, dvě lžíce cukru, 200 ml mléka,1 vajíčko, jahody

Postup přípravy

Udělám kvásek - dám na dno hrnku (1cm vysoko) mléko ohřeju v mikrovlnce na vlažnou teplotu, do toho rozdrobím kvasnice, špetku soli, lžičku cukru a asi 2 lžíce mouky, umíchám do hladka, posypu špetkou mouky a nechám vzejít. Pak přidám k ostatním surovinám do mísy (mouka, vejce, mléko) a vypracuji těsto - spíše tužší, je to makačka... posypu trochou mouky a nechám kynout asi 30-45 minut na teplém místě - pomáhám si rozehřátou troubou na 50 st. v přikryté míse. Pak uždibuji kousky těsta a tvořím placičky na pomoučené ploše a ony zatím ještě nakynou, pak dám na každou placku lžičku cukru a na to posadím jahodu, zabalím, nechám 5 minut kynout a pak vhazuji do vroucí vody a vařím z každé strany 6 minut. Vyndám na talíř a nezapomenu propíchnout vidličkou, aby vyšla pára.

a papáme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

melony 26. 6. 2014, 11:57
Včera jsme je dělali se synem a bylo to moc dobré...díky za recept (F)
pitruska82 28. 6. 2014, 20:14
@melony děkuji za vyzkoušení (L)
Cink,cink 2. 6. 2010, 14:13
A nebyl by nějaký postup, alespoň stručný?
pitruska82 3. 6. 2010, 17:17
@Cink,cink Moniko, udělejte kvásek - dám na dno hrnku (1cm vysoko) mléko ohřeju v mikrovlnce na vlažnou teplotu, do toho rozdrobím kvasnice, špetku soli, lžičku cukru a asi 2 lžíce mouky, umíchám do hladka, posypu špetkou mouky a nechám vzejít. Pak přidám k ostatním surovinám do mísy (mouka, vejce, mléko) a vypracuji těsto - spíše tužší, je to makačka ,-) posypu trochou mouky a nechám kynout asi 30-45 minut na teplém místě - pomáhám si rozhřátou troubou na 50 st. v přikryté míse. Pak uždibuji kousky těsta a tvořím placičky na pomoučené ploše a ony zatím ještě nakynou, pak dám na každou lžičku cukru a na to posadím jahodu, zabalím, nechám 5 minut kynout a pak vhazuji do vroucí vody a vařím z každé strany 6 minut. Vyndám na talíř a nezapomenu propíchnout vidličkou, aby vyšla pára. Vzala jsem to dopodrobna :-p (L)
calexaci 2. 6. 2010, 8:27
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Jéééé Blbouniiiiiii Mňam (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie