Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Rýžový nákyp s tvarohem s  jablky

Rýžový nákyp s tvarohem s jablky

Potřebné ingredience

Suroviny: 250g rýže, 4 dl vody. sůl, máslo, 2 vajíčka, 100g cukru, půl vanilkového cukru, 2 tvarohy 1 l mléka, 10kus- jablka (případně i jiné ovoce např. meruňky), tuk na pekáč

Postup přípravy

Postup:

Rýži propláchneme, lehce přisolíme a dáme dusit. Do mléka zašleháme vajíčka, vanilkový cukr, 50g cukru, utřený tvaroh a vychladlou rýži. Do vymazaného pekáče…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘE NA ZELENINĚ .TOMPA

KUŘE NA ZELENINĚ .TOMPA

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kuře, 1 tompa (sterilovaná zeleninová směs podobná leču, ale pikantnější. Můžeme použít i sterilované lečo), sůl, pepř máslo

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso rozdělíme na díli ,osolíme a opepříme. Potom vyložíme do pekáče, maso a zalijeme tompou. Když je maso měkké, a dostatečně upečené ,podáváme .Příloha.brambor…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky

Halušky

Potřebné ingredience

Ingredience: 10 středně velkých brambor polohrubá mouka hladká mouka 500g uzeného bůčku (150 g špeku) domácí škvarky 1 sklenice domácího kysaného zelí sůl

Postup přípravy

Příprava:
Nejdříve si dáme vařit vodu do velkého hrnce kterou osolíme.
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme,přebytečnou vodu slijeme.Poměrně dost osolíme a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kachna pečená

Kachna pečená

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kachna o váze asi 2 kg sůl kmín (majoránka) 50 g másla vývar na podlévání

Postup přípravy

Kachnu dobře opláchneme zevnitř i na povrchu, necháme okapat a osušíme. Potom ji uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem. Aby při pečení nevysychala, je dobré naříznout…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Králičí předek na kyselo (jednoduché)

Králičí předek na kyselo (jednoduché)

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 králičí předek pokud máme srdíčko a játra, můžeme přidat malá cibule 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 hřebíčky 2 bobkové listy sůl hladká mouka máslo nebo kyselá smetana ocet

Postup přípravy

Příprava:
Předek (případně vnitřnosti) s kořením, cibulí vcelku a solí dáme uvařit doměkka, nejlépe v papiňáku. Vyjmeme, po vychladnutí maso obereme a nakrájíme nadrobno.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
PEČENÁ HUSA

PEČENÁ HUSA

Potřebné ingredience

1 ks husy (cca 2 kg) 30 g soli 2 g kmínu voda pekáč

Postup přípravy

1. Očištěnou a opláchnutou husu mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny maso na svíčkovou (cca 1 kg) 1 menší celer 2 mrkve 4 petržele 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 15 kuliček černého pepře 3 bobkové listy lžíce tymiánu 0,5 dl octa sůl olej 250 ml smetany hladká mouka

Postup přípravy

Nahrubo nastrouháme zeleninu. Poté zalijeme všechno koření asi 1,5 litrem vařící vody, do které přidáme ocet a lžičku solu. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Potřebné ingredience

Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kilogramu libového hovězího hlavička česneku lžíce citronové šťávy tuk na smažení mouka sůl pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vinné cukroví

Vinné cukroví

Potřebné ingredience

Ingredience: •25 dkg hladké mouky •25 dkg tuku •1 žloutek •5 lžic bílého vína

Postup přípravy

Postup:
Těsto na vále necháme 2 hodiny odpočinout, potom vyválíme, vykrajujeme a na vymazaném plechu
v mírné troubě pečeme a ještě teplé obalujeme v cukru.
Tip:…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Super jednoduché lívance - jako kynuté a bez tuku-DĚKUJI PANÍ ID.27206

Super jednoduché lívance - jako kynuté a bez tuku…

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 300 g polohrubé mouky * 2 vejce * 1 lžíce cukru * 1/2 prášku do pečiva * špetka soli * 500 ml mléka

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

recept je od Lenky N. (Loule), jen jsem si po zkušenostech trochu upravila postup:
žloutky, mouku s práškem, solí a mlékem smícháme metlou ve větší…

Zobrazit více...

Kategorie