Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové vafle

Cuketové vafle

Potřebné ingredience

120g jemně strouhané cukety, 100g špaldové mouky, 1 lžička PP, 1 vejce, 30g oleje, 25g jogurtu nebo zakysané smetany

Postup přípravy

Smícháme cuketu, vejce, jogurt, olej, nakonec mouku s PP. Pečeme vafle. Lze podávat nasladko i naslano.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brownies s avokádem

Brownies s avokádem

Potřebné ingredience

20g kakaa, 1 a 1/2 vejce, 1/2 avokáda, 50g cukru třtinového, malá lžíce kokosového oleje, 100g hořké čokolády (cca 50-60 %)

Postup přípravy

Kokosový olej rozpustíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit, mícháme. V robotu šleháme vejce a cukr do světlé pěny, poté za stálého šlehání přiléváme čokoládu. Pak přimícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...

Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...

Potřebné ingredience

240g hladké mouky, 10g polohrubé, 40g cukru, 115g mléka, 1 vejce, 10g droždí, 50g másla, sůl, rum, citronová kůra, rozinky,...

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Poté umotáme vánočku, mazanec, naplníme závin,... Potřeme vejcem a upečeme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z přebytků kvasu

Perník z přebytků kvasu

Potřebné ingredience

80 g třtinového cukru, 100g mléka, 1 vejce, 200g kvasu, 80-90g oleje, 100g přesnídávky (ev 1 malé nakrájené jablko), 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, skořice, perníkové koření, 70g celozrnné spaldy, 70 - 80g hladké pšenice

Postup přípravy

Cukr, vejce, kvas, mléko, olej a přesnídávku (jablko) chvíli mixujeme v nádobě na smoothie, poté smícháme s promíchanými suchými ingrediencemi. Pečeme ve vymazané a vysypané formě…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)

Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)

Potřebné ingredience

150g vody, 30-50g rybí omáčky, 50-60g limetové šťávy, 50g třtinového cukru, cca 1 stroužek česneku, chilli dle chuti, ev citronová tráva

Postup přípravy

Vodu zahříváme spolu s cukrem, šťávou a rybí omáčkou, do rozpuštění. Necháme vychladnout a přidáme česnek, chilli a event. nadrobno nasekanou citronovou trávu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Potřebné ingredience

25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu

Postup přípravy

Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zdravější sušenky z ovesných vloček

Zdravější sušenky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

Porce: ...asi 40 ks 1 hrnek hladké mouky nebo na půl ( celozrnné - špaldové, žitné) 1 prášek do pečiva 1 malá lžička skořice 250 g rozpuštěného másla 1/2 hrnku medu nebo cukru 1 vajíčko 1 vanilkový cukr 1,5 hrnku ovesných vloček (dá se v pohodě použít müsli směsí) 0,5 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů 80 g nalámané kvalitní hořké čokolády já dávám brusinky nebo rozinky

Postup přípravy

Vajíčko s rozpuštěným máslem promícháme a postupně vsypeme všechny "suché" suroviny. Je z toho hodně husté "těsto". Z něho mokrou rukou nebo malou lžičkou tvoříme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka s avokádem a s lučinou

Pomazánka s avokádem a s lučinou

Potřebné ingredience

3 vejce natvrdo 1 zralé avokádo 1 - 2 lžíce másla 10 g lučiny

Postup přípravy

Vajíčka , uvaříme natvrdo, zchladíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Avokádo rozkrojíme, vypeckujeme a rozmačkáme vidličkou. Pokud chcete více krémovější pomazánku můžete…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Batátové šátečky bez cukru

Batátové šátečky bez cukru

Potřebné ingredience

180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)

Postup přípravy

Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)

Postup přípravy

Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …

Zobrazit více...

Kategorie