Kokosovo-tatrankové cukroví-děkuji Hele
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky | 6 dkg moučkového cukru | 25 dkg ztuženého tuku | 6 dkg kokosové moučky | 1 vejce | 2 lžíce kakaa | 3 Tatranky
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Kokosové cukroví s tatrankami :
Tatranky umeleme a spojíme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a plníme do formiček. Klademe na plech,…
Perníčky (Ihned měkké)
Potřebné ingredience
45 dkg hl.mouky 15 dkg moučk.cukru 12 dkg másla 3 žloutky 3 lžíce medu prášek do perníku (kdo chce múže přidat per.koření,ale není potřeba) Pokud chcete tmavé,tak přidat kakao (nahradit gramáží mouky)
Postup přípravy
Vše smícháme a vykrajujeme tvary.Pečeme jen chvilku,jak začnou hnědnout okraje (jako u lineckého),vyndáme.Jsou opravdu hned měkké,ale nesmí se přepéci.
Zdobeno mám královskou…
mandlové rohlíčky-od blesk.cz
Potřebné ingredience
400 g mouka hladká,330 g máslo,150 g mandle mleté, 60 g cukr moučka,1 ks cukr vanilínový,3 ks žloutek,1 lžička kůra citrónová,podle potřeby cukr moučka cukr vanilínový
Postup přípravy
Hladkou mouku prosejte na vál, přidejte prosátý moučkový cukr, mandle, vanilkový cukr, žloutky, lžičku citronové kůry a na kousky nakrájené změklé máslo.
2.Rukama pečlivě…
**Perníčky,co nepotřebují uležet**
Potřebné ingredience
400g hl.mouky 170g cukr moučka 50g másla 2 vejce 3 lžíce medu 1 lžíce rumu 1 lžička jedlé sody 1 lžíce perníkového koření 1 vejce na potření
Postup přípravy
Ze všech surovin ručně vypracujte hladké těsto,které dejte nejméně na hodinu do lednice uležet (já nechávám ale uležet přes noc).
Pak těsto rozválejte na vále na plát silný asi…
Špaldovo - maizenové pečivo
Potřebné ingredience
200 g maizeny (solamyl), 1 ks vanilkového pudingu, 200 g špaldovej múky jemnej celozrnej, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 1 ks žĺtok, 2-3 PL bieleho jogurtu, 1/2 bal. PDP, na dokončenie - ľubovoľný džem, ozdoby
Postup přípravy
Výborné linecké pečivo, klasická hladká múka je nahradená špaldovou.
POSTUP v obrázkoch:
Marcipánové pralinky
Potřebné ingredience
100ml smetana ke šlehání, 150g mléčná čokoláda, 50g mletých lískových oříšků, 5 lžic mletých kakaových BeBe sušenek, 120g marcipánu, čokoládová poleva, zdobení.
Postup přípravy
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vložíme do ní čokoládu nalámanou na kostičky. Mícháme, dokud se čokoláda v horké smetaně nerozpustí. Lískové oříšky umeleme,…
Pařížské rohlíčky do formiček
Potřebné ingredience
140 g ořechů 140 g cukru krupice 80 g polohrubé mouky 1 vejce ½ KL skořice špetka soli PAŘÍŽSKÝ KRÉM 400 g dobré tmavé čokolády, 500ml neušlehané šlehačky Šlehačku a nastrouhanou čokoládu postavíme na oheň a přivedeme do varu. Jakmile se začne vařit, ihned ji odstavíme a vložíme do ledové vody. Za občasného míchání necháme zchladnout. Pak ji necháme několik hodin ve studenu, nejlépe do druhého dne, kdy ji metlou našleháme. POLEVA 1 omega, 100 g čokolády na vaření – rozpustit a přidat 100 g kakaa, 2 PL moučkového cukru
Postup přípravy
Zaděláme těsto a naplníme formičky.
Pečeme na 140 °C asi 7-10 minut, do lehkého zhnědnutí.
Upečené vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout.
Teprve pak rohlíčky…
Mini indiánky
Potřebné ingredience
6 bílků, 200 g cukru krupice
Postup přípravy
Nad parou šlehat cca 15 minutek, pistolí nebo sáčkem vrstvím na kulaté piškoty, nechat schnout do druhého dne, máčet v čokopolevě
Perníkové řezy či kuličky ze zbytků
Potřebné ingredience
Udělali jste moc perníčků, které se Vám nechce zdobit?, ...anebo inspirace pro ty, kteří mají rádi medovník a podobné řezy
Perníková chaloupka s postupem
Potřebné ingredience
Toto těsto je vhodné na tvoření (po upečení je tvrdé a měkne dlouho): 1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 20 dkg medu, 20 dkg tuku (hera , máslo ), 1 lžička jedlé sody, 4 vejce, kakao, citr. kůra, směs koření do perníku (2 lžíce) ........ těsto (chaloupka) vydrží mnoho let, stačí vždy jen trošku pocukrovat moučkou.
Postup přípravy
Tuk + med rozpustíme, poté mírně zchladlé nalijeme na ostatní ingredience a zpracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici odpočinout. Vykrajujeme těsto silné…