BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN
Potřebné ingredience
TĚSTO - 200 g mouky Mantler, 1 dc mléka, špetka soli, 50g cukru, 50g másla /dala jsem Floru/, 1 vejce a 10g čerstvého droždí. NÁPLŇ - dělám od oka, asi 1.5 dc mléka, mák, cukr a skořice
Postup přípravy
Suroviny na těsto dám do pekárny vymíchat asi na 20-30 min. Pak na pomoučený pečící papír dám těsto a přes folii vyválím na obdélník. Na těsto natřu makovou náplň. Tu si připravím…
Bezlepkový jablečný koláč
Potřebné ingredience
40 dkg bezlepkové mouky JIZERKA, 1 celá HERA, 1 bílý jogurt, 1 celý prášek do pečiva, jablka, cukr, skořice, rozinky.
Postup přípravy
Mouku s práškem do pečiva, Herou a bílým jogurtem zpracuji na vále v jemné, vláčné těsto ( trvá to déle, než se všechny suroviny spojí dohromady, ale nakonec je z toho opravdu…
Dvoubarevná bezlepková bábovka
Potřebné ingredience
250g Jizerky 125g cukru 250ml mléka 1 vanilkový cukr 3 vejce 50ml oleje 1 prášek do pečiva špetka soli rozinky, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Vše smíchat bez kakaa, polovinu těsta nalít do bábovkové formy, do zbytku přidat kakao a nalít na světlé těsto. Péct na 180 stupňů, upečení kontroluji špejlí.
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ
Potřebné ingredience
NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)
Postup přípravy
Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a…
Lehký nepečený tvarohový dort
Potřebné ingredience
Ingredence: Lehký tvarohový dort od Vitany 3 vejce 4 lžíce Jizerky 3 lžíce cukru 1 lžíce kakaa lžička prášku do pečiva (Oetker)
Postup přípravy
Korpus:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh, poté přidáme cukr a také zašleháme. Do této směsi přidáme žloutky a kakao, zašleháme.…
Mazanec z pekárny
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 300 ml mléka 2 PL oleje 50 g rozpuštěného másla šťáva z 1/2 citrónu 1 celé vejce 85 g cukru špetka soli 13 g čerstvého droždí (nebo polovina sáčku sušeného) 350 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku) 70 g rozinek nebo kandovaného ovoce 50 g nasekaných ořechů kůra z jednoho citrónu
Postup přípravy
Postup:
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr.…
Jablkový mls
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 200g bezlepkové směsi na bábovku (Jizerka) 2 - 3 jablka 1 kelímek zakysané smetany 1 kelímek šlehačky nebo pařížského krému skořicový cukr
Postup přípravy
Postup:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a na hrubo nastrouháme.
Připravíme bábovkové těsto dle návodu na krabici, na konec do něj přimícháme jablka a dáme péct.
Nepečený borůvkový dort
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1-2 balíčky bezlepkových piškotů 2 lžíce želatiny 2 dcl mléka 500 g měkkého tvarohu (nejlépe kostka) 3 lžíce moučkového cukru 1 vanilínový cukr cca 400 g borůvek na ozdobení šlehačku
Postup přípravy
Postup:
Na dno i stěny dortové formy vložíme oiškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký tvaroh, cukr a rozpuštěnou želatinu vyšleháme do hladkého…
Banánové kostky s hoblinkami
Potřebné ingredience
Potřebujeme: Korpus: 6 vajec 160 g krupicového cukru 160 g mouky Jizerka 40 g kakaa tuk a mouka na plech Náplň: 0,5 l mléka 1 vanilkový nebo čokoládový puding Dr. Oetker 3 - 4 banány (dle velikosti plechu) 2 kelímky 30% smetany ke šlehání čokoládu na ozdobení
Postup přípravy
Postup:
1) Vejce rozklepeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na sníh. Hmoty spojíme, vmícháme kakao a…
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO
Potřebné ingredience
2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do…