VEPŘOVÉ LEDVINKY NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
3-4 Vepřové ledvinky,1 středně velká cibule,olej ,1-2 smetany (používám v kelímku polotučnou),2-4lžíce hladké mouky na zahuštění,kmín,sůl nebo podravka(polévkové koření)
Postup přípravy
Den předem si připravte ledvinky,které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrajím část ledvinek bez kanálků),protože to musíte dělat kousek po kousku,tak rovnou budete mít ledvinky…
Rychlá a moderní svíčková na smetaně :-)
Potřebné ingredience
hovězí maso (svíčková nebo zadní), mrkev, petržel,cibule, olej, sůl, cukr krystal, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, hořčici, vývar nebo vodu, citron, šlehačku, brusinky, smetanu, knedlík houskový, špek
Postup přípravy
- Svíčkovou prošpekujeme, osolíme a dáme asi na hodinu a půl péct...
- Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nakrájenou na kostečky mrkev a petržel; osmahneme; po chvíly přidáme…
UŽASNÁ HOUBOVÁ OMÁČKA DLE STAREHO RECEPTU BABIČKY
Potřebné ingredience
300g hub mohou být různé
1 sladká smetana
1 kysaná smetana
5 bobkových listů
5-8kuliček nového koření
1 velká cibule
1kostka masoxu nebo vývar
1 žloudek
hl.mouka
Postup přípravy
Houby nakrájíme a několikrát necháme převřít v kastrolku slijeme a důkladně promyjeme. Vývar spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a vším kořením 1/2 hod vaříme a pak scedíme. Do…
Super rychlá svíčková
Potřebné ingredience
Přísady dle fota
Postup přípravy
# Super rychlý recept:
# # #
# # #
# # # Všem ženám, a nejen jim, protože - většinou - jsme v práci
# # # až do večera a partneři jsou nároční, posílám báječný recept…
Sýrová omáčka na špagety
Potřebné ingredience
2 plátky kuřecího masa.Hrstku hub můžou být i sušené ale předem namočené.Houbový bujon.3 kostky taveného sýru apetito.250ml šlehačky.
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky osolíme a na menším množství orestujeme.Přidáme houby a chvilku je s kuřecím masem jakoby dusíme.Zalijeme šlehačkou.Přidáme 3 kostky apetita…
HALALI - SVÍČKOVÁ OMÁČKA - Z KRÁLÍKA
Potřebné ingredience
KRÁLIČÍ MASO(případně i jiné se dá použít,krůtí,kuřecí,vepřové,ale já dělám z králíka :o),SŮL,CIBULE,1 MASOX,SMETANA,MLÉKO A HL.MOUKA NA ZAHUŠTĚNÍ,ZELENINOVÁ SMĚS NA SVÍČKOVOU(já používám sterilovanou směs od Hamé jmenuje se HALALI) nebo se dá použít mražená zel.směs,ale pak + nějaké koření musíte dát,ale ta směs HALALI je výborná,nemusí se právě pak už dochucovat žádným kořením,omáčka získá výbornou chuť tou zelen.směsí :-) dělávám omáčku tak ze 3/4 králíka a používám 320g HALALI
Postup přípravy
Do tlakáče dát zpěnit na olej na kostičky nakrájenou cibulku,dát osoleného králíka(já ho tam dávám naporcovaného-nohy,žebra,hřbet),přidat Halali i se šťávou!!! zalít vodou nebo…
Maminčina skvělá omáčka k těstovinám
Potřebné ingredience
cibule, sádlo (olej), cuketa, rajský protlak, kečup, koření - zázvor, kmín, sůl, pepř,... podle chuti
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibulku podusíme. Přidáme cuketu nastrouhanou na širší nudličky - zprudka opečeme a potom dusíme tak dlouho, dokud se cuketa úplně nerozpadne. Tak nám vytvoří…
Žampionová omáčka-jako od babičky
Potřebné ingredience
žampiony,zakysaná smetana,2 lž. hl. mouky,vegeta,majoránka,kmín,cibule
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky,přidáme žampiony nakrájené na plátky,okořeníme vegetou a kmínem,zalijeme vodou a dusíme-asi 3/4 hodiny.
Až jsou žampiony měkké…
SVÍČKOVÁ SUPROVKA
Potřebné ingredience
Potřebujeme :
Asi ¾ kg masa ( vepřové oříšky, panenku nebo hovězí zadní - na falešnou svíčkovou nebo pravou svíčkovou ), celer, petržel, mrkev, 1 cibuli, ocet ( dcl ), vodu ( 3 dcl ), 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 5 bobkových listů, koření pod svíčkovou - na divočinu - špetku ), trochu másla, mléko, šlehačka - smetana.
Postup přípravy
Maso naložíme den dopředu do nálevu, který si připravíme z octa, vody, koření a zeleniny. Dáme do chladna.
Naložené maso vložíme do pekáče s celým nálevem a pečeme asi dvě…
ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA.....SUPER RYCHLOVKA....
Potřebné ingredience
300 g žampiónů,
1 šlehačka,
30 g hladké mouky,
30 g másla,
sůl,
citrónová šťáva.
Postup přípravy
Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba.
Žampióny oloupeme, nakrájíme na menší kousky (dusíme 15 minut.) Mezitím si připravíme světlou jíšku z uvedeného…