Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Kočka v košíku

Kočka v košíku

Potřebné ingredience

jako vždy - medové placky, máslovo-pudinkový krém, domácí marcipán

Postup přípravy

Dort je na přání, poprvé jsem zkusila 3D zvíře.
A taky jsem poprvé vyzkoušela dotvarování "punčovinou" z ořezů z medových placek. Šlo to líp než jsem čekala, tak snad…

Zobrazit více...
DORTY
Dort z kurzu Aldosky, malování na potah.hmotu

Dort z kurzu Aldosky, malování na potah.hmotu

Potřebné ingredience

Dort je z listopadu loňského roku z kurzu který se konal v Boskovicích. Růžička je malovaná podle šablony,na složitější kresbu jsem si netroufla . Též jsme vymalovávali patchwork otisky, učili se míchat barvy na paletce apod.,kurz se mi moc líbil.

Postup přípravy

světlý korpus, vanilkový krém, meruňková marmeláda, smartflex

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort

Nepečený dort

Potřebné ingredience

2 balení Bebe sušenek, 1 malé balení piškotů, 1 máslo, 150g ořechů, rum, káva, marmeláda, banány, 500ml šlehačky ke šlehání, 3 stužovače šlehačky, 3 PL kakaa, čokoláda na vaření

Postup přípravy

Bebe sušenky rozdrtíme, zakápneme rumem a spojíme s polovinou másla. Ořechy a piškoty nameleme a spojíme marmeládou, rumem, zalijeme asi 150ml silné kávy a přidáme zbytek másla.…

Zobrazit více...
DORTY
Slaný kapřík

Slaný kapřík

Potřebné ingredience

Toustový chleba- 2 balení, salámová pomazánka, 40dkg eidamu, 30dkg vysočiny, 10dkg salámu se sýrem, vajíčko, salátové listy

Postup přípravy

Toustový chléb poskládáme zhruba do tvaru kapra, namažeme pomazánkou. Takto uděláme asi 3 vrstvy. Potom vyřízneme do tvaru kapra. Vrchní vrstvu i boky pomažeme pomazánkou. Mezitím…

Zobrazit více...
DORTY
Falošná BOLERO torta

Falošná BOLERO torta

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bielkov,štipka soli,6 žltkov,6 pl pr.cukru,6 pl oleja,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej muky,1/2 prášku do pečiva,2 pl kakaa Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu,3 pl pr.cukru,1 vanilkový cukor Višnová plnka: 1 višnový (čerešnový ) kompot so štavou,asi 2-3 pl kukuričného škrobu,asi 2-3 pl cukru (podla chuti) Parížsky krém:200 ml smotany na šlahanie 33%,200 g čokolády,200 g pr.cukru,200 g masla

Postup přípravy

Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame…

Zobrazit více...
DORTY
dort LPS opička s fotopostupem

dort LPS opička s fotopostupem

Potřebné ingredience

piškotový korpus salkový krém ,,domácí" marcipán ze sušeného mléka*****váha 2,3kg

Postup přípravy

*****

Zobrazit více...
DORTY
Jáhlový nepečený narozeninový makový bezlepkový dort

Jáhlový nepečený narozeninový makový bezlepkový dort

Potřebné ingredience

320 g jáhel 1,5 litru vody dětské pokračovací sušené mléko vanilková příchut´ 1/2 hrnku cukru 1/4 hrnku javorového sirupu 1/2 hrnku máku prášková želatina nebo agar agar špetka soli malá sklenička džemu (marmelády) strouhaný kokos, poleva a zdobení

Postup přípravy

V původním receptu je 200 g rozinek, které se rozvaří s jáhlami, já měla jenom tmavé a ty se mi tam nechtělo dávat, takže jsem osladila cukrem. V původním receptu jsou ještě…

Zobrazit více...
DORTY
Panenka v bábovce

Panenka v bábovce

Potřebné ingredience

2x upečená bábovka, krém ze Salka, krém z ledových kaštanů, marmeláda, marcipán, ozdoby a panenka

Postup přípravy

Sukni pro panenku jsem složila z jednotlivých plátů, které jsem si připravila ze dvou bábovek - ořechové a světlé. Záleží na tom, jak velkou panenku budete mít - ta moje měla…

Zobrazit více...
DORTY
ŽÁBA - Žabka  S FOTOPOSTUPEM :O)

ŽÁBA - Žabka S FOTOPOSTUPEM :O)

Potřebné ingredience

...DVA PIŠKOTOVÉ PLÁTY, MLÉČNÝ MARCIPÁN....KRÉMY A DOMÁCÍ MARMOŠKA... žabička je do tomboly na dětský karneval.. tak snad někoho potěší.

Postup přípravy

... SNAŽILA JSEM SE NAFOTIT, ALE TROCHU MI ŽABKA DOPADLA JAK ŽELVA :( INSPIRACÍ MI BYL DORTÍK NA MMB, TAK SNAD SE NIKDO NEBUDE ZLOBIT :O)

Zobrazit více...
DORTY
Foťák Nikon

Foťák Nikon

Potřebné ingredience

Světlý korpus, vanilkový a čoko krém, banány, mandarinky, potah Wi+K2

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie