Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po uhersku-toprecepty.cz

Vepřová kýta po uhersku-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celer 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami-toprecepty.cz

Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a…

Potřebné ingredience

Suroviny brambory podle počtu strávníku,2 rajčata,1 olivy (já koupila balené)1 velká cibule (kdo má rád cibuli, může i více)drcený kmín, vepřová krkovička (cca 4 plátky) olej,grilovací koření,česnek (2 stroužky)troška tvrdého sýru

Postup přípravy

1) Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici.2) Brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko se zapečenými brambory -vareni.cz

Vepřové plecko se zapečenými brambory -vareni.cz

Potřebné ingredience

1 ks pikantní klobása , 4 lžíce tvrdý sýr,4 plátky vetší pleckajarní cibulka, bujon  mletý černý pepř  sůl podle potřeby  hladká mouka  olej na smažení

Postup přípravy






Z vepřového plecka si vykrojíme střední libové medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v lednici odležet. Já je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po čínsku

Rizoto po čínsku

Potřebné ingredience

25 dkg rýže, 30 dkg vařeného uzeného masa( může být i dušené vepřové), 1 větší cibule, 4 vejce, 4 lžíce oleje, lžička kari, 1/2 lžičky soli, zelená petrželka , nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme . Maso nakrájíme na menší kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme olej orestujeme na něm nakrájenou cibuli najemno. Přidáme rýži, kari a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

400 g uvařeného libového uzeného masa ,8 rohlíků, 250 ml mléka ,4 vejce ,200g plátků anglické slaniny, sůl ,špetku muškátového oříšku, chlebíčkovou formu

Postup přípravy

Uzené maso si nakrájíme na kostičky
Zrovna tak si pokrájíme na malé kostičky rohlíky a dáme do mísy.
V mléce si rozšleháme žloutky , osolíme, přidám e trochu muškátového…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"FAZOLOVÝ PEKÁČEK"

"FAZOLOVÝ PEKÁČEK"

Potřebné ingredience

cca 1kg vepřového masa(mela jsem kýtu),plechovka červených fazolí,plechovka sterilované kukuřice,krabička rajčatového pyré,2 jarní cibulky,olej,6 stroužků česneku,dobromysl,sůl,hladká mouka...

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostky,zapráším moukou,na oleji zprudka osmahnu do zatáhnutí.Přiliji rajčatové pyré-nechám chvíli pobublávat.Zaliji malým množstvím vroucí vody.Směs naliji do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovičky, sůl, 4-6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře

Postup přípravy

Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně osolíme. Každou stranu potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso + marinovaná žebírka

Marináda na maso + marinovaná žebírka

Potřebné ingredience

maso nebo žebírka

Postup přípravy

Marinádu dělám pokaždé stejně a zároveň je každá originální. Hlavně ji musí být hodně. Záleží na tom, co dům zrovna dal a taky na mojí momentální chuti. Ale můj osvědčený základ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta po srbsku

Kotleta po srbsku

Potřebné ingredience

4 kotlety s kostí,2 lžíce sádla,sůl,pepř,2 červené cibule,2 stroužky česneku,1 červená a1 žlutá paprika,kdo má rád pálivé 1 chilli papričku červenou,2 lžíce rajského protlaku,500 ml vývaru( drůbeží nebo hovězí),1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky,trochu cukru na dochucení

Postup přípravy

V širší pávi či kastrolu, na sádle opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety,zprudka do červena.
Vyndáme je a dáme stranou ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli na plátky …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny.recepty.cz

Vepřová kýta se žampióny.recepty.cz

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 mkve 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

Postup přípravy

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto…

Zobrazit více...

Kategorie