Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize

Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřového plecka 200 g slaniny vcelku 2 cibule 1 mrkev 4 stroužky česneku horký vývar mléko 100 ml smetany ke šlehání 2-3 lžíce hladké mouky pepř sůl 1 lžička cukru 2 větvičky rozmarýnu -nebo sušený

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou. Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička  1-2-3 do trouby

Krkovička 1-2-3 do trouby

Potřebné ingredience

budeme potřebovat 6 plátků krkovice,2 větší cibule, menší brambory,asi 20 dkg anglické vcelku,hořčice,sůl,pepř,olej,koření grill,suš.česnek,kapku sójovky,kdo chce může ještě přidat papriku a klobásku na kostky-já dnes neměla

Postup přípravy

....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Potřebné ingredience

vepřové maso-plecko/krkovice,2 velké cibule,3-4 stroužky česneku,olej,sádlo,sůl,pepř,malý rajský protlak,směs koření-sladká paprika,trošku pálivé,suš.česnek,guláš.koření,špetka majoránky,hladká mouka

Postup přípravy

Na sádle s kapkou oleje osmahneme nasekané cibule pěkně dohněda,pak přidáme nasekaný česnek,osmahneme,přidáme maso,opečeme,až se zatáhne doběla.Pak zasypeme směsí koření,opečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RADVANICKÁ ČÍNA - PLACIČKY

RADVANICKÁ ČÍNA - PLACIČKY

Potřebné ingredience

0,5 KG VEPŘ. MASA (KÝTA, EV. OŘECH Z PLECKA, EV. KUŘECÍ PRSA, ALE Z KUŘECÍHO JE TO JEMNÉ), 3 CIBULE NA KOLEČKA, 3LŽÍCE SOLAMYLU, 3 LŽÍCE OLEJE, 1 LŽÍCE SOLI (ALE DÁVÁM MÉNĚ), 1 LŽÍCE PEPŘE NEBO CHILLI (ALE DÁVÁM LŽIČKU, PRO DĚTI I MÉNĚ), 2 LŽIČKY PAPRIKY SLADKÉ, 1 LŽIČKA GRIL. KOŘENÍ, NEBO KOŘENÍ NA STEAKY NEBO COUNTRY KOŘENÍ ( S TÍM JE TO NEJLEPŠÍ), 3 VEJCE, NASTROUHANÉ 3 STROUŽKY ČESNEKU, 1 LŽÍCE KEČUPU, 1 LŽÍCE MEDU (NEBO LŽIČKA CUKRU), 1/2 LŽIČKY KARI (NĚKDY NEDÁVÁM)- ALE VŮBEC NENÍ TŘEBA, WORECHESTEROVÁ OMÁČKA - 1 LŽIČKA I VÍCE

Postup přípravy

ROZPIS PRO 4-6 OSOB, ZÁLEŽÍ NA STRÁVNÍCÍCH ...

MASO SE NAKRÁJÍ NA NUDLIČKY 1*3*1 CM, SMÍCHÁ SE SE VŠEMI INGREDIENCEMI, KDYŽ DÁM VÍCE COUNTRY KOŘENÍ, DÁM MÉNĚ PAPRIKY SLADKÉ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta na paprice-děkuji Janičce

Vepřová kýta na paprice-děkuji Janičce

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová kýta, plátky podle počtu strávníků, cibule, olej, mléko, zakysaná smetana, bobkový list, sůl, pepř, lžíce a půl hladké mouky, 2 lžičky sladké papriky.

Postup přípravy

Postup
Na oleji si spěnímě nakrájenou cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájenou, naklepanou, osolenou a opepřenou kýtu poprášíme paprikou a zprudka opečeme z obou stran.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Červené" maso

"Červené" maso

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty, 5 stroužků česneku, 3 větší cibule Marináda:4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 10 lžič kečupu, 4 lžíce oleje,2 lžičky cukru, sůl, pepř, mletá paprika, solamyl (na dohotovení)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme utřeným česnekem. Po pekáčku nalijeme trochu oleje a na něj vložíme maso, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík

Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík

Potřebné ingredience

vepř.maso-bůček a plecko-půl napůl,lze i krkovice,cibule,česnek,kmín,sůl,pepř,olej...............kysané zelí,1 velká cibule,sůl,cukr,bobkový list 2-3 menší syrové brambory

Postup přípravy

.........

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety pro hosty

Kotlety pro hosty

Potřebné ingredience

vepřové kotlety bez kosti, šunka, niva, cibule, sů,l pepř, grilovací koření

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáče, poklademe kolečky cibule, plátky šunky a nakonec nastrouháme nivu.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance

Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Ingredience 200 gramů bílé fazole z plechovky 200 gramů uzený bůček 10 kusů šalotka 400 gramů Vepřové maso bez kosti (krkovice, ramínko, pečeně) 1 kus větvička tymiánu 1 kus větvička čerstvého rozmarýnu 2 kusy stroužek česneku 200 gramů rajčata pelatti z plechovky 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni

Postup přípravy

Příprava
1.Bůček nakrájejte na kostičky a osmažte v hrnci, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtky, chvíli smažte, dokud cibulka nezesklovatí a dejte ji stranou.
2.Ve stejném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřové kotlety bez kosti 500 g bramborových noků 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce hrubozrnné hořčice lístky ze dvou snítek tymiánu 1 smetana ke šlehání 100 g goudy 50 g parmezánu sůl mletý čerstvý pepř slunečnicový olej

Postup přípravy

V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na…

Zobrazit více...

Kategorie