Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po srbsku z vepřové plece

Rizoto po srbsku z vepřové plece

Potřebné ingredience

400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla

Postup přípravy

Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
plecko s bramborovým knedlíkem a zelím

plecko s bramborovým knedlíkem a zelím

Potřebné ingredience

500 g vepřového plecka nakrájeného na větší kostky, 2 nadrobno nakrájené cibule, 3 prolisované stroužky česneku, 1/4 kávové lžičky mletého pepře, 1/4 kávové lžičky pálivé papriky, 1/2 kávové lžičky sladké papriky, 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru 1 kávová lžička celého kmínu, 2 polévkové lžíce oleje, 200 ml masoxu (rozvařené ve vodě...)Na bramborové knedlíky: - uvařené brambory solamyl hrubá mouka sůl vejce

Postup přípravy

V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami (až na vývar) a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso hezky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na celeru

Pečené uzené maso na celeru

Potřebné ingredience

Dobré uzené maso ( krkovice ,plec,bok),kousek celeru,1 cibule,2 hřebíčky,3 stroužky česneku,1 lžíce octa,2 lžíce sádla

Postup přípravy

Na pekáč dáme sádlo,asi 6 koleček celeru,cibuli nakrájenou na měsíčky,česnek na plátky,přidáme ocet a hřebíčky.Maso nakrájíme na silnější plátky, vše trochu podlijeme vodou a dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zabijačkový pekáček

Zabijačkový pekáček

Potřebné ingredience

4 kotlety bez kosti,2 jitrnice,1 balíček kysaného zelí,krémžská hořčice,grilovací koření,sůl

Postup přípravy

Kotlety nakrájíme na co nejtenčí plátky, naklepe,tochu osolíme,potřeme krémžskou hořčicí,na každou položíme půlku jitrnice(bez špejle) ,zatočíme a sepneme párátkem.Do menšího…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní zabijačkový guláš

Pikantní zabijačkový guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,200g vepřových ledvinek,200g vepřových jater,2 velké cibule,2 lžíce sádla,1 lžička sladké papriky,trochu drceného kmínu,sůl,pepř,majoránka,2 dl piva,krajíc staršího chleba na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,ledvinky očistíme,odblaníme a nakrájíme.Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do růžova,přidáme masové kostky a ledvinky,orestujeme ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masová směs s bramboráčky nebo hranolky-podle Andrejky

Masová směs s bramboráčky nebo hranolky-podle Andrejky

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa (např. plec), 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 chilli papričku, 1 plechovku rajčat (400 g), 200 g žampionů, 1 ma,u cuketu, 2 jarní cibulky, sůl, čerstvě mletý pepř, trochu čínské sójové omáčky, tuk – sádlo nebo olej

Postup přípravy

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso na malé kostičky a orestujeme. Přidáme ostatní suroviny (zeleninu nakrájíme),žampiony a chvilku podusíme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrá vepřová pečene podle -Lucky

Dobrá vepřová pečene podle -Lucky

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Pečeně: •1kg pečeně nebo plecka •5 stroužků česneku •mletý zázvor •kmín •sůl •sádlo •lžíce hladké mouky •voda •cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY:


Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků

Postup přípravy

Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta s Mochovankou-mamincinyrecepty.cz

Vepřová kýta s Mochovankou-mamincinyrecepty.cz

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty, 1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs), 250 ml smetany na vaření, 150 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 1-2 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.

Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na kari a zázvoru-toprecepty.cz

Vepřové na kari a zázvoru-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece,2 cibule (nakrájené),5 stroužků česneku (prolisovaného),1 pl nastrouhaného zázvoru,1pl kari koření,2 špetky cajenského pepře,200 ml vývaru (měla jsem s kostky),200 ml kokosového mléka,čerstvě mletý pepř,sůl olivový olej instantní jíška

Postup přípravy

Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, cajenský pepř, kari koření. Přilijeme vývar…

Zobrazit více...

Kategorie