Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

plecko s bramborovým knedlíkem a zelím

0.0
plecko s bramborovým knedlíkem a zelím

Potřebné ingredience

500 g vepřového plecka nakrájeného na větší kostky, 2 nadrobno nakrájené cibule, 3 prolisované stroužky česneku, 1/4 kávové lžičky mletého pepře, 1/4 kávové lžičky pálivé papriky, 1/2 kávové lžičky sladké papriky, 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru 1 kávová lžička celého kmínu, 2 polévkové lžíce oleje, 200 ml masoxu (rozvařené ve vodě...)Na bramborové knedlíky: - uvařené brambory solamyl hrubá mouka sůl vejce

Postup přípravy

V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami (až na vývar) a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso hezky natáhlo chutě.

Mezitím si připravíme knedlíky a zelí.

Maso podlijeme vařícím vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50-60minut na 180 stupních do změknutí. Během pečení seškrábáváme připečeninu ze stran kastrolu nazpět do výpeku, kterým maso průběžně přeléváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella (upraveno) 18. 6. 2017, 13:12
Dnes uvařeno,rodinka si panečku pošmákla,určitě moc rádi zase někdy zopakujeme. díky za receptík. (hello) (L) :-) (jidlo) |:o)
laskonka333 6. 3. 2017, 17:01
(hotdog)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie