Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Špekové knedlíky se zelím

0.0
Špekové knedlíky se zelím

Potřebné ingredience

400g rohlíků(veky),2 větší cibule,150g uzeného masa(vařené),150g slaniny,4lžíce sádla,sůl,pepř,muškát. květ,400ml mléka,6lžic hrubé mouky,2vejce,400g kysaného zelí,1lžička hl. mouky,kmín,3lžíce cukru.

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a osušíme v troubě,nebo ji nakrájíme předem a necháme oschnout.Cibuli nakrájíme na drobno,uzené a slaninu na kostičky.Pak polovinu slaniny a cibule orestujeme spolu s nakrájeným masem na lžíci tuku.Orestovanou směs přidáme ke kostičkám veky a osolíme a okořeníme.Smícháme mléko,mouku a vejce,zaděláme do směsy a necháme rozležet.Já nechávám přes noc ale stačí 1hodina.Dále si dáme do kastrolku zelí,přilijeme vodu a vaříme do měkka.Já ho ještě sliju ať to není moc kyselé.Na další lžíci tuku zpěníme trochu cibule,vmícháme hladkou mouku a uděláme jíšku,kterou přidáme do zelí spolu s kmínem a solí.Zamícháme a při mírné teplotě podusíme.Ochutíme cukrem.Ze směsi uděláme osm koulí,vložíme je do vroucí vody a vaříme 12min.Na zbylém tuku a slanině smahneme zbylou cibuli.Knedlíky nakrájíme a rozložíme na talíř se zelím a opečenou cibulkou.Nechte si chutnat.U nás je to dost oblíbené jídlo.
-Zelí můžete použít i červené.
-Knedlíky jsou výborné i ke špenátu.
-Já si vždycky vařím tolik koulí kolik sníme a zbytek schovám v lednici.
-Kupuji uzené žebra,obrané maso použiju a z vývaru udělám uzenou polévku s kroupama

Takhle vypadá těsto na knedlíky

Uhňácané knedlíčky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pekyska 25. 1. 2012, 18:31
Už se na ně těším ^o)
Hyzule 25. 1. 2012, 19:30
@Pekyska určitě si pochutnáte (pl) tak zdárné kuchtění (Y) (Y) (clamp)
sisa32 19. 12. 2011, 20:47
Vynikající, nemohla jsem se přestat cpát a jak chutnaly naší 3-leté cácorce. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Hyzule 20. 12. 2011, 11:57
@sisa32 u nás jsou taky hodně žádané (F) (F) (L) (L)
nekup to 9. 3. 2010, 8:44
Vypadá to lákavě, zkusím a uvidím :-)
Hyzule 9. 3. 2010, 9:17
@nekup to Je to vynikající,vyzkoušejte (L) (F)
nekup to 17. 3. 2010, 12:31
@Hyzule Tak jsme právě doobědvali a nemělo to chybu (Y)
Hyzule 17. 3. 2010, 12:56
@nekup to Paní Dagmar těší mě,že chutnalo (L) |:o)
nekup to 19. 3. 2010, 8:32
@Hyzule Bylo to mňamózní, jen nechápu, že Vám něco zbylo, aby jste to uvařila druhý den :-D :-D :-D, snědlo se úplně všechno a mohlo toho být víc ,-) ,-) A ještě mě to trochu inspirovalo, po vychladnutí to chutná jako velikonoční sekanice. Zkusím to udělat na plech, pak dám vědět, jak se dílko podařilo.
Hyzule 19. 3. 2010, 8:37
@nekup to Ono záleží jestli máme doma tartínka |:o)to většinou nezbyde. ,-)A Velikonoční sekanici neznám.Budu ráda když vložíte jak se to připravuje (F) (F) (F) (F) (F) (F)
nekup to 19. 3. 2010, 9:50
@Hyzule 500 g vepřové plece,250 g uzeného masa (nejlépe uzený bůček),5 vajec,1 chlebíčková veka,1/4 l mléka,svazek petrželky,nasekané kopřivy nebo další nasekané jarní bylinky,sůl,pepř a máslo. Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme teplé i studené s jarním salátem. Vývar z masa použijeme na polévku Ozkoušené a luxusní (Y) (Y)
Hyzule 19. 3. 2010, 10:30
@nekup to Jste poklad moc děkuji a na svátky ji zpáchám. (L) (L)
nekup to 19. 3. 2010, 9:54
@nekup to Je to recept z Labužníka, já nedávám vepřové maso, ale jen uzené, zkuste a budete se olizovat až za ušima :-))))))))))))))))))
Kacer z Prahy 14. 1. 2010, 13:31
Marcelko,dnes jsem dělala, (Y) (clamp) (Y) (clamp). Kačka (F) (L)
Hyzule 14. 1. 2010, 14:25
@Kacer z Prahy Tak to je bezva,že chutnalo.Taky je už musím udělat.Dlouho jsem nedělala. |:o) (L) (clamp) (Y)
pavlíkmacík 27. 9. 2009, 20:20
bože, to musí být dobrota (zajic) (zajic), tak dlouho jsem je nedělala...Marci, díky (kocka) (kocka) (kocka) za recept, už jsem ho uložila (radost) (radost)..a ostatní recepty máš taky boží (jidlo) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello)
Hyzule 14. 1. 2010, 14:24
@pavlíkmacík Pavli děkuji za chválu (L) (Y)
Vlasta33 24. 9. 2009, 19:41
(Y) (Y) (Y) (Y) TO MILUJEM JÍDLO MNAMKA (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (clamp) (clamp)
Lenyela 24. 9. 2009, 11:49
Jej to by si kluci dali. :-) :-p (clamp)Ale ještě by k tomu hledali maso.Jo udělám je.Ale až se jeden uzdraví,je marod (chripka).Díky za inspiraci. (flower) (hello)
Hyzule 24. 9. 2009, 12:12
@Lenyela :-DTo samé říkal můj chlap.Knedlíky,zelí plno práce a maso nikde.Masíčko je ukryté v knedle takže je to fakt dobrotisko.Zkuste a brzo se uzdravte. (child8) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie