(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Něco pro mlsné jazýčky---------Sladká omáčka z "hulaly" od naší stařenky
Potřebné ingredience
Tento recept jste možná četli hned loňského roku, ale to už bylo pozdě, protože "hulala" už končila. Letos ji
otiskuji znovu, ať vyzkoušíte tu lahůdku.
Všechno je jen podle oka, ale budu se snažit alespoň zhruba udat dávky: Na tuto lahůdku bude zapotřebí asi 1000g obraných a opraných kuliček bezinek,4hrušky nakrájené na kousky,4 jablka též nakrájené na kousky, asi 10ks vypeckovaných švestek, (nemusí být) 1 balíček rumových perníčků,1vanilkový cukr, asi 30dkg krystalového cukru (dle chuti i více( 1/2 kávové lžičky mleté skořice,1 kelímek sladké smetany. .Hulala, (což třeba neznáte) jsou to kuličky černého bezu, bezinky .
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Obrané a oprané bezinky a všechno další ovoce dáme do hrnce a zalijeme vodou tak ,aby bylo vše ponořené. Přidáme cukry a skořici. Vaříme tak dlouho, až ovoce změkne.Potom zahustíme nastrouhanými rumovými perníčky a úplně nakonec zjemníme smetanou.
Jí se to teplé nebo i studené, (alespoň u nás bez nějaké přílohy), zkrátka samo! Je to vynikající když máte chuť na něco sladkého, a nehledíte na nějaké kalorie!
Vyzkoušejte a uvidíte!!!
Obrané a oprané bezinky a všechno další ovoce dáme do hrnce a zalijeme vodou tak ,aby bylo vše ponořené. Přidáme cukry a skořici. Vaříme tak dlouho, až ovoce změkne.Potom zahustíme nastrouhanými rumovými perníčky a úplně nakonec zjemníme smetanou.
Jí se to teplé nebo i studené, (alespoň u nás bez nějaké přílohy), zkrátka samo! Je to vynikající když máte chuť na něco sladkého, a nehledíte na nějaké kalorie!
Vyzkoušejte a uvidíte!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé