Špenát s knedlíkem a masem

Potřebné ingredience
Maso: vepřové maso, cibule, 5 stroužků česneku, sůl, drcený kmín. Špenát: balíček špenátu, cibule, 3 stroužky česneku, vejce, sůl. Knedlíky: 900g brambor (cca 10 středně velkých), 220g krupice, 200g hrubé mouky, 3 vejce, 3 lžičky soli
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme maso: Cibulku si nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku. Na ní dáme osolené, okmínované maso. Česnek nakrájíme na plátky a dáme na maso. Maso podlijeme, osolíme a pečeme při 180°C do měkka cca 45 minut.
Nebo:
Recept na vynikající maso: Vepřovou kýtu dáme do alobalu a to do pekáčku. Maso pomažeme ze všech stran marinádou připravenou z bílého jogurtu, lžičkou sójové omáčky, 2 lžícemi grilovacího koření, lžičkou česneku. Podlijeme trochou vody a necháme cca 1,5 hodinu péct. Maso je měkoučké, šťavnaté a vynikající.
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme vše ostatní a uválíme dvě šišky. Dáme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut. Voda musí stále vařit!
A nakonec špenát. Na pánvičce osmažíme cibulku, pak přidáme drcený česnek a přidáme zmražený špenát. Pomalu mícháme a osolíme. Dusíme cca 15 minut. Nakonec vmícháme vejce a ještě chvilku provaříme.
Všechno je tak nějak hotové nastejno a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Na nakrájenou cibulku dáme osolíme a okmínované maso . Na maso dáme česnek, podlijeme vodou a dáme péct.

Hotové masíčko

Vystydlé brambory vařené ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vše ostatní.

Zpracované těsto

Rozdělíme na dvě části, uválíme knedlíky a dáme vařit.

Uvařené, nakrájené bramborové knedlíky

Cibulku osmažíme, přidáme špenát, osolíme a dusíme. Nakonec vmícháme vejce.

Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















