Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

***Špekové knedlíky***

0.0
***Špekové knedlíky***

Potřebné ingredience

15 rohlíků,

mléko,

2 vejce,

hrst polohrubé mouky,

asi 300g vařeného uzeného masa (může být i prorostlejší),

petrželka (i sušená),

sůl,

solamyl

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, aby jej nasákly. Rozklepneme vajíčka, posypeme moukou, uzeným na kostičky, petrželkou a osolíme. Rukou zpracujeme v těsto, ze kterého tvarujeme koule o velikosti menšího tenisáku a obalujeme v solamylu. Vaříme ve vroucí vodě asi 12 minut.
Jídlo je velice jednoduché, přísady dávám od oka, zde jsem uvedla vše přibližně, ale skutečně není co zkazit. Jen je s tím trochu plácáního, ale výsledek stojí určitě za to. Hlavně se zelíčkem a smaženou cibulkou.

Těsto v míse-nic moc na pohled :-)

Mísa se solamylem, ve kterém knedle obaluji

Knedlíky před vařením

Vařící se knedlíky

Knedlíky po uvaření

Detail řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacer z Prahy 14. 1. 2010, 13:36
Tak jsou (clamp) (clamp) (clamp), Kačka (F) (L)
Pekyska 26. 10. 2008, 14:40
Díky za recept (F)
gabrielin 26. 10. 2008, 14:43
@Pekyska Není zač (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie