(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
***Špekové knedlíky***
Potřebné ingredience
15 rohlíků,
mléko,
2 vejce,
hrst polohrubé mouky,
asi 300g vařeného uzeného masa (může být i prorostlejší),
petrželka (i sušená),
sůl,
solamyl
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, aby jej nasákly. Rozklepneme vajíčka, posypeme moukou, uzeným na kostičky, petrželkou a osolíme. Rukou zpracujeme v těsto, ze kterého tvarujeme koule o velikosti menšího tenisáku a obalujeme v solamylu. Vaříme ve vroucí vodě asi 12 minut.
Jídlo je velice jednoduché, přísady dávám od oka, zde jsem uvedla vše přibližně, ale skutečně není co zkazit. Jen je s tím trochu plácáního, ale výsledek stojí určitě za to. Hlavně se zelíčkem a smaženou cibulkou.
Jídlo je velice jednoduché, přísady dávám od oka, zde jsem uvedla vše přibližně, ale skutečně není co zkazit. Jen je s tím trochu plácáního, ale výsledek stojí určitě za to. Hlavně se zelíčkem a smaženou cibulkou.
Těsto v míse-nic moc na pohled :-)
Mísa se solamylem, ve kterém knedle obaluji
Knedlíky před vařením
Vařící se knedlíky
Knedlíky po uvaření
Detail řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kacer z Prahy
(upraveno)
14. 1. 2010, 13:36
Tak jsou , Kačka
Pekyska
(upraveno)
26. 10. 2008, 14:40
Díky za recept
gabrielin
(upraveno)
26. 10. 2008, 14:43
@Pekyska
Není zač