(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Putimské masové nudličky
Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty, 4 lžíce oleje, 60g moučného másla, 20g rajského protlaku, 20g hořčice,
hrnek vývaru (zaleju masox vroucí vodou), 150 g cibule, 100 g žampionů, 100 g okurek (steril.), 200 g kapií (také dávám steril.), worcester,sůl,pepř.
Přísady nevážím,dávám od oka,hořčici,okurky i kápie.Místo rajského protlaku dávám kečup.Cibuli dávám 1 větší,žampiony - 1 plechovku a moučné máslo tak od oka,stačí kousíček másla s troškou mouky.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme a opečeme na cibuli. Přidáme moučné máslo (tj.máslo umícháme s hl.moukou),orestujeme,zakapeme rajským protlakem a hořčicí,zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme nakrájené okurky,kapie a žampiony. Zakápneme worcestrem,přisolíme a podusíme (vhodné je použít kvůli barvě půl zelených a půl červených paprik,mohou být čerstvé,mražené nebo sterilované).
Jako příloha se hodí vařené brambory,rýže,bramborové krokety nebo bramboráčky. Osobně mám vyzkoušené s bramboráčky. Je to vynikající.Podobné jako srbská.
Přeji dobrou chuť.
Jako příloha se hodí vařené brambory,rýže,bramborové krokety nebo bramboráčky. Osobně mám vyzkoušené s bramboráčky. Je to vynikající.Podobné jako srbská.
Přeji dobrou chuť.
Vše smícháné dohromady. Vařím ve woku,je toho opravdu hodně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé