Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé(pečené) grilované - rychlá a dobrá večeře

Rybí filé(pečené) grilované - rychlá a dobrá večeře

Potřebné ingredience

4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky
olej k vymazání pekáče a potření masa
4 plátky šunky,
50g nastrouhaného sýra (já dala cihlu)
2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené
sůl a pepř

Postup přípravy

Předehřejeme gril na vysokou teplotu a mírně vymastíme pekáč(keramickou mísu). Plátky ryby z obou stran mírně osolíme a naskládáme je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé - RYCHLOVKA

Zapečené filé - RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

rybí filé, mražená zelenina, vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, vegeta, máslo, prášek do peč.

Postup přípravy

Množství dle počtu osob a dle Vaší chuti :-)

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KRABI TYCINKY ZAPECENE VE SLEHACCE moc dobre

KRABI TYCINKY ZAPECENE VE SLEHACCE moc dobre

Potřebné ingredience

krabi tycinky cibule syr gouda brambory sul pepr slehacka

Postup přípravy

vymazeme si pekac na dno si dame na pltky /silnejsi/ syrove brambory sul pepr krabi tycky nasekanou cibulku syr a opet brambory sul pepr pak vse zalejeme slehackou a peceme

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filety z tresky  s rajčaty

Filety z tresky s rajčaty

Potřebné ingredience

Filety z tresky, čerstvá rajčata, smetana, hotová jíška, olivový olej, granulovaný česnek

Postup přípravy

Zmražené filety potřeme olivovým olejem, osolíme a dáme na pánev. Nakrájíme rajčata na kolečka a poklademe na rybu. Přiklopíme pokličkou a necháme dělat, až dokud nejdou ryby…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Lososové steaky v bylinkové krustě

Lososové steaky v bylinkové krustě

Potřebné ingredience

steaky z lososa
2 vejce
50 g škrobové moučky
provensálské koření
sůl
kousek másla a olej

Postup přípravy

Velice jednoduchý, rychlý a dobroučký recept.

Steaky omyjeme a osušíme, z obou stran posolíme. V misce rozšleháme 2 vejce s provensálským kořením a 50 g škrobové moučky.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
SMAŽENÉ KOSTKY FILLE

SMAŽENÉ KOSTKY FILLE

Potřebné ingredience

500g fille, olej na smažení.
Těstíčko: 2 vejce hl. mouka, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky soli.

Postup přípravy

Fillé nakrájíme na větší kostky a obalíme v hustším těstíčku, které jsme dochutili kořením a česnekem(lisovaným). Potom osmažíme v oleji.

Příloha: hranolky, brambory a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapékaný kapr nebo treska

Zapékaný kapr nebo treska

Potřebné ingredience

1 kg kapra může být i treska
křen,smetana,grilovací koření,
máslo

Postup přípravy

Dáme do pekáčku máslo a rybu posypanou grilovacím kořením necháme v troubě péct 15 minut,mezitím si nastrouháme křen ten smíchám se smetanou.Rybu přelijeme smetanou s křenem a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na bílém víně

Kapr na bílém víně

Potřebné ingredience

4 porce kapra,
10 dkg cibule,
20 dkg hub (čerstvých nebo nakládaných),
3 dcl bílého vína,
10 dkg másla,
5 dkg másla,
sůl,
šlehačka,
citrónová šťáva

Postup přípravy

Porce kapra prosolíme a dáme dusit na másle spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a houbami. Před dušením zalijeme vínem. Udusíme :) do měkka, poté kapra vykostíme a dáme na mísu.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR NA SLANINĚ

KAPR NA SLANINĚ

Potřebné ingredience

4 porce kapra, ang. slanina, 1 ciule, 4 vejce, pálivá mletá paprika,sůl pepř.

Postup přípravy

Porce z kapra - poud mají kuži, tak ji nařežeme povrchně na proužky, pokud je kapr bez kůže, tak rovnou okořeníme(sůl, pepř, paprika)
Na pánvi si orestujeme cibulku na kostičky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh z Daudetova mlýna

Pstruh z Daudetova mlýna

Potřebné ingredience

1 středně velký pstruh na osobu,

hladká mouka,

citronová šťáva,

česnek (co kdo snese),

tymián,

pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),

sůl,

olivový olej a máslo na smažení

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…

Zobrazit více...

Kategorie