Rybí filé(pečené) grilované - rychlá a dobrá večeře
Potřebné ingredience
4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky
olej k vymazání pekáče a potření masa
4 plátky šunky,
50g nastrouhaného sýra (já dala cihlu)
2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené
sůl a pepř
Postup přípravy
Předehřejeme gril na vysokou teplotu a mírně vymastíme pekáč(keramickou mísu). Plátky ryby z obou stran mírně osolíme a naskládáme je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté…
Zapečené filé - RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
rybí filé, mražená zelenina, vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, vegeta, máslo, prášek do peč.
KRABI TYCINKY ZAPECENE VE SLEHACCE moc dobre
Potřebné ingredience
krabi tycinky cibule syr gouda brambory sul pepr slehacka
Postup přípravy
vymazeme si pekac na dno si dame na pltky /silnejsi/ syrove brambory sul pepr krabi tycky nasekanou cibulku syr a opet brambory sul pepr pak vse zalejeme slehackou a peceme
Filety z tresky s rajčaty
Potřebné ingredience
Filety z tresky, čerstvá rajčata, smetana, hotová jíška, olivový olej, granulovaný česnek
Postup přípravy
Zmražené filety potřeme olivovým olejem, osolíme a dáme na pánev. Nakrájíme rajčata na kolečka a poklademe na rybu. Přiklopíme pokličkou a necháme dělat, až dokud nejdou ryby…
Lososové steaky v bylinkové krustě
Potřebné ingredience
steaky z lososa
2 vejce
50 g škrobové moučky
provensálské koření
sůl
kousek másla a olej
Postup přípravy
Velice jednoduchý, rychlý a dobroučký recept.
Steaky omyjeme a osušíme, z obou stran posolíme. V misce rozšleháme 2 vejce s provensálským kořením a 50 g škrobové moučky.…
SMAŽENÉ KOSTKY FILLE
Potřebné ingredience
500g fille, olej na smažení.
Těstíčko: 2 vejce hl. mouka, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky soli.
Postup přípravy
Fillé nakrájíme na větší kostky a obalíme v hustším těstíčku, které jsme dochutili kořením a česnekem(lisovaným). Potom osmažíme v oleji.
Příloha: hranolky, brambory a…
Zapékaný kapr nebo treska
Potřebné ingredience
1 kg kapra může být i treska
křen,smetana,grilovací koření,
máslo
Postup přípravy
Dáme do pekáčku máslo a rybu posypanou grilovacím kořením necháme v troubě péct 15 minut,mezitím si nastrouháme křen ten smíchám se smetanou.Rybu přelijeme smetanou s křenem a…
Kapr na bílém víně
Potřebné ingredience
4 porce kapra,
10 dkg cibule,
20 dkg hub (čerstvých nebo nakládaných),
3 dcl bílého vína,
10 dkg másla,
5 dkg másla,
sůl,
šlehačka,
citrónová šťáva
Postup přípravy
Porce kapra prosolíme a dáme dusit na másle spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a houbami. Před dušením zalijeme vínem. Udusíme :) do měkka, poté kapra vykostíme a dáme na mísu.…
KAPR NA SLANINĚ
Potřebné ingredience
4 porce kapra, ang. slanina, 1 ciule, 4 vejce, pálivá mletá paprika,sůl pepř.
Postup přípravy
Porce z kapra - poud mají kuži, tak ji nařežeme povrchně na proužky, pokud je kapr bez kůže, tak rovnou okořeníme(sůl, pepř, paprika)
Na pánvi si orestujeme cibulku na kostičky…
Pstruh z Daudetova mlýna
Potřebné ingredience
1 středně velký pstruh na osobu,
hladká mouka,
citronová šťáva,
česnek (co kdo snese),
tymián,
pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),
sůl,
olivový olej a máslo na smažení
Postup přípravy
Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…